10 x voornemens voor 2017

Met een tevreden gevoel kijk ik terug op 2016. Een jaar dat volgde na een paar turbulente, onrustige jaren. Maar 2016 was het jaar dat zaken weer op de rit kwamen, positiviteit weer de boventoon ging voeren en ik rust kon vinden in de dingen waar ik waarde aan hecht. Dat laatste slaat voor mij op mijn gezin, familie, vrienden en mijn passie die ik vertaal in Novi Leefstijl.

Uiteraard zet een aankomend jaar mij ook altijd aan het denken over voornemens. Ik heb altijd wel een haat-liefde verhouding gehad met voornemens. Ik hou van wensen hebben en doelen stellen, dat kun je vertalen in voornemens. Echter kunnen voornemens ook snel leiden tot teleurstelling of het gevoel van falen. Wat mij betreft is het benoemen van voornemens helemaal prima, mits je met jezelf afspreekt dat je de vervulling ervan op een realistische manier laat afhangen van het verloop van het jaar. Je weet immers niet van tevoren wat er op je pad gaat komen.

Hierbij mijn voornemens voor 2017

#1.Meer aandacht voor mezelf

Ja, deze heb ik bovenaan gezet. (Tik aan!)Egoistisch? Nee hoor! Juist niet!Ik heb inmiddels wel geleerd dat mijn gemoedstoestand, humeur, gezondheid en energie grote invloed hebben op mijn gezin. Ik uit balans = gezin uit balans. Of je dat nu wilt of niet, het blijkt toch echt zo te werken. Dat is ok, het is wat het is. Ik ben een mama en ik zou het voor geen goud meer willen missen. Echter neemt dat niet weg dat ik ook aandacht voor mezelf moet blijven houden, juist om een leuke moeder en vrouw te kunnen zijn.Uitdaging nummer 1, maar deze ga ik heel serieus nemen dit keer…

#2.Yoga en Mindfulness

In het verlengde van bovenstaande denk ik met yoga en mindfulness die balans mede te kunnen vinden. Manlief heeft mij met kerst een Mindfulness boek gegeven. Zou dat een hint zijn geweest…?Ik weet dat het mij goed kan doen. Uit mijn hoofd, loskoppelen van die duizenden gedachten die per dag door mijn hoofd schieten. Meer in je lichaam zijn noemen ze dat. Klinkt goed! Een moment rust, opladen en weer met nieuwe energie verder. Als je het eenmaal onder de knie hebt, schijnt het zo simpel te werken. Bring it on!!! Als ik dan ook nog tijd en ruimte vind om te oefenen hoe ik mijn benen in mijn nek kan leggen en mijzelf kan dubbelvouwen, ben ik tevreden.

#3.Sporten

Huh wat?? Sporten? Echt al een aantal jaar niet gedaan…Dit doe ik wel met grote regelmaat:  

* 100x per dag de trap op (cardio)

* tegen een winkelwagen aanduwen (armspieren)

* zware boodschappentassen tillen (armspieren)

* peuter tillen (armspieren)

* 300x per dag opstaan en zitten (hoeveel squads wil je hebben?)

* paardenstal uitmesten (full body training)

* met de hond wandelen (duurtraining)

Het is niet zo dat ik tekort heb aan lichaamsbeweging hoor;)Nee, zonder gekkigheid, ik wil heeeel graag weer sporten.

Eigenlijk heb ik verschillende eenvoudige mogelijkheden voor handen. Ik kan namelijk vaker de fiets pakken, een grotere ronde met de hond lopen, vaker op mijn paard stappen, skeelers onderbinden en gaan. Mogelijkheden die al in mijn dagelijks patroon te vinden zijn en gemakkelijk kunnen worden uitgebouwd. Dus laat ik daar eens mee beginnen.Die sportschoolpas activeer ik op een later moment nog wel een keertje…

#4. Op tijd naar mijn bed

Dit neem ik mijzelf iedere dag voor, maar om de een of andere reden lukt het zelden. Toch merk ik dat ik aanzienlijk beter de dag door kom na een goede nachtrust, dus het is de moeite zeker waard.

Ik bedoel niet dat ik om 21.00 uur in dromenland wil zijn, maar een uurtje of 22.30 uur lijkt me voor een aantal dagen in de week geen verkeerd voornemen.Dat maakt de ochtend ongetwijfeld ook een stuk aangenamer;)

#5.Vaker leuke dingen doen met het gezin

Uiteraard doen ook wij leuke dingen met het gezin, naar het strand, het bos, de film, kinderboerderij etc. Ik vind dat heerlijke momenten, waar ik volop van geniet. Dus ja, dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. Niet perse een hele dag weg, maar ook gewoon de fiets pakken en ergens in het weiland picknicken of lekker een bak zoute popcorn leeg eten tijdens een kinderfilm in de bios. Heerlijk!!

Bewust genieten van die mooie momenten samen.

#6.Vaker samen op stap met manlief

Dat klinkt toch als muziek in de oren? (tenminste wel in een goede relatie, toch?)

Ik geniet volop van onze kinderen hoor, maar zeg eerlijk, het is toch soms ook heerlijk om even geen mama te hoeven zijn.

Gewoon lekker de stad in, shoppen zonder kinderen die zich verstoppen achter een kledingrek, uiteten in alle rust en een keer bewust zijn van wat je aan het eten bent, een hotel pakken om eens een nachtje door te kunnen slapen of juist niet…., gewoon even samen zijn in alle rust. Simpelweg om je relatie/huwelijk een impuls te geven en nieuwe energie op te doen voor thuis.

#7. Sociale contacten onderhouden

Vriendinnen? Ja, die heb ik zeker! Hele lieve en leuke zelfs! Ja, die wil ik graag vaker zien…

Het werkelijke probleem is echter dat ik vaak niet weet waar ik de tijd en energie vandaan moet halen. Ik ben blij als ik een avondje rustig op de bank kan hangen en een serie kan kijken. Die avonden zijn namelijk ook schaars.

Toch kan ik een avondje met mijn vriendinnen erg waarderen. Met een kop thee op de bank, ergens een wijntje doen of meezingen tijdens een concert van Nick en Simon. Ik hou ervan, meiden onder elkaar. Dus ja meiden, laten we dit komend jaar vooral vaker plannen;)!

#8. Studie afronden….en een nieuwe uitzoeken

Leren, ik vind het heerlijk. Ik word blij van nieuwe kennis en nieuwe ervaringen. Mijn grote nieuwsgierigheid en leergierigheid hebben afgelopen jaar weer aangezet tot het starten van een studie.

Ja, waar begin je aan he? Ik heb al tijd tekort, maar wel nog maar een studie erbij pakken. Toch geeft het mij energie en kan ik erg genieten van het studeren. Het streven is om Kindervoedingscoach in maart af te ronden. Daarna zien we wel weer verder..

#9. Huishouden

Tja, het huishouden. Niet mijn favoriete bezigheid, totaal niet zeg maar! Het huis is altijd wel netjes en opgeruimd, maar je moet niet achter, op of onder het meubilair willen kijken. Daar kan je zomaar een stofje tegen komen (of meer;)

Nee, ons huis is absoluut netjes en schoon in de zin van hygiënisch. Ik pas alleen voor geen mogelijkheid in het rijtje van nette huisvrouwen.

Natuurlijk doe ik aan stofzuigen en dweilen, de was doet manlief (wordt hij rustig van;), koken is mijn taak, hij doet de vaat, badkamer en wc krijgen van mij met regelmaat een chloorbeurt, dus dat gaat allemaal prima. Je moet het alleen niet gaan hebben over ramen lappen, stoffen of strijken, want dan haak ik af.

Het huis moet netjes zijn, maar het huishouden gaat bij mij nooit maar dan ook nooit voor leuke dingen. Ik ben geen type die zegt “ik ga straks wel wat leuks doen, maar eerst MOET ik de strijk doen”

Hahaha, dus eigenlijk weet ik niet waarom ik deze in het rijtje van voornemens heb gezet. Komt wel goed over denk ik..ofzo;)

#10. Genieten

GENIETEN!! Het sleutelwoord tot geluk, wat mij betreft sowieso. Als je vergeet te genieten, dan mis je zoveel moois in het leven. Ik neem mezelf elke dag weer voor te genieten van de dag en al dat het brengt. Het geluk kan in hele kleine dingen zitten, je moet het alleen willen zien en bewust van willen genieten.

Mij bevalt deze instelling prima en ik ben dan ook zeker van plan om dit voornemen komend jaar dubbel en dwars te gaan vervullen. Doe je mee??

IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN GELUKKIG, MOOI, FIJN, LIEFDEVOL EN GEZOND 2017!Liefs,Michelle

Ik ben Michelle, 30+, getrouwd, moeder van Noi (meisje 2010) en Lev (jongen 2013), opgeleid tot pedagogisch medewerker en Leisure manager, kindervoedingsadviseur in opleiding, een ervaringsdeskundige als het gaat om leven met voedselintoleranties en daardoor een foodie met een missie 🙂 Via Novi Leefstijl neem ik jullie mee op ontdekkingstocht richting een gezond leven.

Op mijn blog deel ik onder andere mijn bevindingen, ervaringen, meningen en recepten. Vanuit hetgeen ik zelf aan kennis en ervaring heb opgedaan, bied ik coaching en advies voor mensen die net als ik een gezonde leefstijl willen hanteren. Neem eens een kijkje op mijn site: Novi Leefstijl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below