Mijn 1e ervaring met geboortefotografie!

Hallo lieve Prachtige Mama’s,​Leuk dat je de tijd neemt om mijn blog te lezen over mijn eerste ervaring met geboortefotografie!

Lang geledenLang geleden -ik geloof dat het ergens begin 2012 was- kreeg ik van mijn tante een kranten artikel (van Marry Fermont www.fermontfotografie.nl) onder ogen over geboortefotografie. Ik was toen net begonnen met fotograferen en mijn tante vond dat echt wat voor mij. Nog een totaal onbekende vorm van fotografie was het toen. Maar vanaf het moment dat ik die emoties zag, was ik verkocht…. Ooit wilde ik dit ook doen! Wat moet het fantastisch zijn om van het mooiste -en meteen ook meest intieme- moment van je leven zo’n prachtige en tastbare herinnering over te houden. De ervaring van een geboorte is er één die je leven voorgoed veranderd, een dag met onbetaalbare momenten en emoties. De geboorte van je kindje is een reis… en welke vorm die reis ook aan neemt, het is het behouden van een prachtige herinnering waard!

Het gevoel wat ik kreeg bij het zien van die bijzondere en emotionele beelden van Marry, liet me maar niet los. Ik wilde ook zo ontzettend graag zo’n prachtige herinnering  maken. Een aantal maanden later trok ik de stoute schoenen aan en plaatste een oproep op mijn Facebookpagina. Ik ontving echt mega veel reacties. Met name reacties van mensen die heel graag mooie foto’s van hun pasgeboren kindje wilden, maar toen ze begrepen dat ik er dan tijdens de geboorte bij zou zijn, haakten ze af;) 

Good looking Uiteindelijk kwam ik via via in contact met Jonna en Daniel. Zij verwachtten hun vierde kindje en zagen het wel zitten om dit te laten fotograferen. Na een kennismaking vlak voor de geboorte, werd ik (en zij gelukkig ook) nog enthousiaster. Super fijn, nuchter en relaxt stel en nog goodlooking ook;)

Door alle adrenaline en spanning (of ik wel op tijd bij de geboorte zou zijn, want de laatste twee kindjes waren er binnen no time) had ik alles tot in de puntjes voorbereid. Althans dat dacht ik… want toen Daniel mij belde dat ze naar het ziekenhuis in Leiden waren gegaan en ik ook maar moest komen, bleek dat ik de naam van het ziekenhuis niet (goed) had genoteerd. Ik stond namelijk op de verlosafdeling van het verkeerde ziekenhuis. Stress all over natuurlijk! Helemaal toen ik Daniel niet meer te pakken kreeg… 

DroombevallingUiteindelijk is het helemaal goed gekomen (zo’n fout maak ik natuurlijk nooit meer) en heb ik echt een droombevalling mogen fotograferen. Alles klopte gewoon… het (dag)licht, de emoties van Jonna en Daniel, de tijd die Moos nam om op de wereld te komen 😉 Dit mooie gezin is dan ook nog steeds veel te zien op mijn website en socials. Moos is inmiddels 5 jaar geworden afgelopen september en al een grote bink. Deze droombevalling was voor mij de start van nog vele bijzondere geboortes, binnenkort mag ik ‘mijn’ 16e geboorte fotograferen en ik hoop er nog heel veel meer te mogen doen!

Ik heb wat van mijn favoriete foto’s van de geboorte van Moos bij deze blog geplaatst. Maar wil je meer zien van de geboortes die ik gefotografeerd heb, neem dan een kijkje op www.BySilvie.nl in mijn portfolio of op mijn blog. 

geboortefotografie

Willen jullie meer weten over geboortefotografie? Let me know… Ik schrijf er graag mijn ervaringen over!

Liefs Silviewww.BySilvie.nlwww.facebook.com/BySilviewww.instragram.com/By_Silvie

Silvie

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below