20 minuutjes voor jezelf!

Aaaarghhh ik heb het druk! Waar ik de overvolle decembermaand achter mij laat, gaat er in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar bij mij nog een schepje bovenop. Als financial maak ik deze maanden lange dagen. Eind maart moet de jaarrekening van het bedrijf waarvoor ik werk worden opgeleverd, en dat is met alles wat daarbij komt kijken (denk aan zeurende accountants) een flinke klus.Omdat ik daarnaast ook nog een lieve betrokken moeder, gezellige partner en vriendin wil zijn heb ik af en toe even twintig minuutjes voor mezelf nodig. Twintig maar. Om even te ontstressen, aan niks te denken, voor me uit te staren. Na die twintig minuten kan ik de hele wereld weer aan, althans, voor even;).In die paar minuten gebruik ik het liefst een maskertje. En omdat ik vaak maar twintig minuten heb voordat iemand iets roept als: “ik heb gepoehoept!”, zijn sheetmaskers een uitkomst.Een sheetmasker is een in serum doordrenkt velletje met uitsparingen voor ogen en mond. Geen geknoei dus met substanties die je moet aanlengen met water, of smerigheid die in je wasbak of haar blijft plakken. Ook ideaal voor in het vliegtuig trouwens, tijdens een lange vlucht.

Leuk weetje: Het sheetmasker is uitgevonden in Zuid-Korea, het land dat zeer vooruitstrevend is op beautygebied. De meest geavanceerde producten worden hier geboren. In Zuid-Korea was de BB cream zo’n grote hit dat het niet lang duurde voordat deze trend naar Europa overwaaide. Maar ook de cushion foundation, het slakkenslijm en het sheet-masker vinden hun oorsprong in Zuid-Korea.Koreaanse dames zweren bij hun vaste skin-care routine die bestaat uit maar liefst tien stappen, de heuse Korean 10 step Skin Care.Een Koreaanse dame gebruikt dan ook gemiddeld acht (!) verzorgingsproducten, tweemaal daags!Al eeuwen heerst in Zuid-Korea het schoonheidsideaal een lichte, gave huid. Ook zien Koreanen de conditie van de huid als afspiegeling van de algehele conditie. De industrie springt hier gretig op in en lanceert continu nieuwe producten en technieken die huidverbetering beloven.

Sheetmaskers zijn in Nederland inmiddels van verschillende Europese en Amerikaanse merken verkrijgbaar, maar ik wil natuurlijk de echt Koreaanse maskers proberen. Op de website www.littlewonderland.nl (een leuke webshop met Koreaanse cosmetica) bestelde ik vijf sheetmaskers. Dat was nog best een uitdaging want zij hebben er meer dan 250 (!) in hun assortiment.Van broccoli maskers, tot slakkenslijm maskers, maar ook de wat meer vertrouwde aloë vera- of honing maskers, je kunt het zo gek niet bedenken, en dat allemaal voor gemiddeld €2,-!Ik ging voor hydratatie en vermindering van rimpels en koos vijf maskers, waarvan ik er twee aan jullie verloot!

Tijd om ze eens uit te testen……1. Aqua Shield Gold Foil Mask

Een vochtinbrengend masker, waarbij de drie lagen “goud” verdamping van vocht moeten voorkomen zodat de huid het serum (dat oa. Hyaluronzuur bevat) optimaal kan opnemen.Gelukkig staat op de site vermeld hoe je het masker moet gebruiken en wat de ingrediënten zijn, want de verpakking is volledig in het Koreaans. Dat geldt overigens voor alle maskers.Eenmaal uit de verpakking vouw je het masker voorzichtig uit en plaats je het op een gereinigd gezicht. Na twintig minuten verwijder je het masker en dep je overtollig serum in je huid. Ik raad je wel aan dit masker voor het slapen gaan te gebruiken. Er blijft erg veel serum achter en ik kreeg dit s’ochtends niet allemaal in mijn huid geklopt, tijdens het slapen kan de boel nog even lekker verder intrekken.2. Collagen Eye Patch

Dit oogmasker hydrateert en zou de huid rond de ogen verstevigen. Het serum in deze patches is rijk aan collageen en vitamines, aldus de website.Bij openen ontdek ik eerst maar één patch. Kak, op de verpakking lees ik ook “patch” (enkelvoud). Het zal toch niet? Nu moet ik kiezen welk oog er het hardst aan toe is...Na nog wat pielen blijkt toch dat er twee in de verpakking zitten.De patches werken heerlijk verkoelend. Ook ben ik blij dat er geen irritatie ontstaat, ik heb namelijk best een gevoelige huid rondom mijn ogen. Na 20 minuutjes verwijder ik de patch en ook hier kun je flink wat overtollig serum wegkloppen. Echt verstevigd kan ik m’n onderogen nog niet noemen, maar heerlijk gehydrateert zijn we wel!3. Animal Tiger Wrinkle mask

Ok, dit masker was even een uitzondering op die twintig minuutjes voor mezelf. Ik MOEST hier natuurlijk even mee naar beneden om grommend mijn Lego’ende kinderen te laten schrikken. Hilarisch! Het masker is in verschillende diersoorten verkrijgbaar, elk met een andere functie. Wat ik prettig vond aan het masker is dat het vrijwel geurloos is. Ik ben niet zo’n fan van sterk geparfumeerde producten op mijn gezicht.

Winactie!

Omdat alle Prachtige Mama’s twintig minuutjes voor zichzelf verdienen verloot ik twee maskers, het Anti-Oxidant Injection masker en het Before Work sheet mask.Wat moet je doen? Uiteraard like en volg je de pagina van Prachtige Mama’s. Geef daarnaast in een reactie aan waarom jij twintig minuutjes voor jezelf verdient.Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Juliette(zondag avond maken we de winnaars bekend, succes )

Hoi! Ik ben Juliette (38), samenwonend en mama van Julia en Teun. In het dagelijks leven ben ik Finance Manager bij een bedrijf in de Life Sciences branche.Ik heb een heimelijke liefde voor make-up en alles wat met beauty te maken heeft. Op dit platform deel ik graag mijn tips, musthaves, de laatste trends en nog veel meer op beautygebied!

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";