5 must-haves voor kersverse Prachtige Mama’s

Misschien ligt het luier-tijdperk al jaren achter je of misschien lees je dit en ben jij juist die kersverse Prachtige Mama!

Het ligt al jaren achter mij, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik zo’n kersverse mama was. Of eigenlijk vooral de periode waarin de spruit nog lekker warm in mijn vruchtwater rond dobberde. Die periode waarin je uitkijkt naar je 1e kindje. Je bent zwanger. Je bent trots. Je hebt nog zeeën van tijd. En in die periode verslond ik alle informatie die ik maar kon vinden. Ik las ALLES over zwanger zijn, mama zijn, ouderschap, opvoeding, kinderwagens, maxi cosi’s, speentjes, drinkflessen. Ik wilde goed voorbereid zijn en alles weten.

Essentieel in mijn zoektocht naar informatie bleken toch vooral de Prachtige Mama’s in mijn omgeving. Je kunt nog zoveel boekjes lezen. Informatieve sites bezoeken. De Prachtige Mama’s in je omgeving, dat zijn de experts! Daar kun je op bouwen en op vertrouwen. Zij hebben zelf ondervonden hoe bepaalde producten werken. Welke kinderwagen een fijne grote bak heeft bijvoorbeeld. Of uit welk flesje de baby goed dronk. Of welk merk speentje het beste beviel.

Zo’n speentje dat zou nu best nog eens van pas komen trouwens. Al dat gewauwel de hele dag maar door. Hoe heerlijk zou het zijn om even een speentje in de mondjes te stoppen en lekker even te genieten van de rust!

Ik heb een top 5 gemaakt van DE tips die ik zelf in die periode kreeg vanuit mijn omgeving:

1. Stapels hydrofiele luiers inslaan.
Geen elke lijst voldeed hier namelijk aan. Sommige lijsten adviseerden 5, andere 10. Geloof me je kunt er echt niet genoeg hebben. Sla ze in met stapels tegelijk, want ze vliegen per dag door je handen.

2. Klein wasbakje.
Ik weet niet eens de officiële benaming, maar het is een wasbakje en het lijkt eigenlijk een beetje op een honden-voederbak. Met 2 van die bakjes…. Hiermee kon ik op de commode mijn kleintje heel gemakkelijk even wassen. Zonder dat ik het badje helemaal hoefde te vullen. Ideaal om alleen even het gezichtje te wassen. Of de rug en de billen als ze onder de poep zitten. Echt een must-have!

3. De Mommy-Hook.
Ik weet nog dat ik naar het consultatie-bureau ging en dat ik daar bij een andere Prachtige Mama de Mommy-Hook aan de kinderwagen zag hangen!!! Wat een mega ontdekking. Met 1 baby kun je natuurlijk nog verrukkelijk shoppen! Alleen is dat mandje onderin de kinderwagen heeeeel snel vol. Aan de Mommy-Hook kon ik tal van tasjes kwijt. Ik weet nog dat ik echt verschrikkelijk blij was met deze ontdekking! Er kon ook een grote tas van de bakker aan. Voorheen propte ik dat dus onderin dat mandje. Echt mijn mom-life werd vanaf die dag een stuk gemakkelijker!

4. DE ideale fopspeen.
Welke maat, welke kleur? Je hebt geen idee waar je naar moet kijken. Ik heb ze allemaal geprobeerd en als ik dan een favoriet had, dan kocht ik er daar direct 3 van. Difrax komt deze maand weer met een hele nieuwe lijn op de markt. Genaamd: Pure. Verkrijgbaar in 5 maten. Allemaal leuke nieuwe printjes en bovendien zo veilig vorm gegeven dat het gezichtje en neusje zoveel mogelijk vrij blijven. Daarbij gebruikt Difrax bewust duurzaam siliconen. Veiligheid voor alles natuurlijk, maar daarnaast is het toch ook heel leuk om zo’n speentje te matchen met de outfit…. Succes met de zoektocht naar de beste fopspeen voor jouw kindje.

5. De ideale drinkfles
Dit is een lastige, want elk kindje is anders. Neem je nu een recht model? Of is de fles met een S-bocht handiger voor jouw spruit? Welke is de beste anti colic babyfles. Mijn tip. Koop 2 totaal verschillende. Kijk waar jouw kindje het beste uit drinkt en koop daar dan een aantal van. Bij mij was Isis met elke fles tevreden. Ze had hem ook altijd zo leeg. Bij Jamie bleek het een zoektocht. En die nam alleeeeeeee tijd voor zijn flesje! Wanneer de bodem eindelijk in zicht kwam, was het al bijna tijd voor zijn volgende voeding.

En wat was nou DE GOUDEN TIP die jij van een Prachtige Mama mocht ontvangen? Deel hem vooral in je reactie. Het ligt misschien al jaren achter je, maar er zijn tal van zwangeren die hunkeren naar jouw informatie en jouw ervaringen!

Nog 1 tip van mijn kant; zorg voor een grote kring Prachtige Mama’s in je omgeving. Niets zo fijn om zo nu en dan te kunnen sparren met andere ervaringsdeskundigen. En deze Prachtige Mama’s groeien met je mee en blijf je nodig hebben. Ook als de fopspenen al lang in de wilgen hangen!

Liefs,
Rachèl

(Dit blog is een samenwerking tussen Difrax en Prachtige Mama’s)

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Tevens heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ik ben de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below