7 manieren om je zwangerschap vast te leggen. Zelf ben ik weg van tip nr 6 !

Een zwangerschap is zo’n bijzondere periode in je leven. Het is echt met niets anders te vergelijken. Het is toch iets onwaarschijnlijks waartoe ons lichaam in staat is. En wat is het leuk dat er tegenwoordig tal van mogelijkheden zijn om je zwangerschap voor altijd vast te leggen.

Ik ben voor je gaan speuren en heb een leuk rijtje met tips voor je opgesteld:

 1. Een professionele fotoshoot bij een gespecialiseerde fotograaf.

  Niets mooiers dan het hebben van een aantal professionele foto’s. Zo leuk om later nog eens terug te kijken naar die dikke buik.

  Een fotograaf die gespecialiseerd is in zwangere vrouwen zal het mooiste in je naar boven brengen. Kijk vooraf goed op verschillende sites en kijk of de foto’s je aanspreken. Op internet is er zo veel keus. Zelf ben ik erg gecharmeerd van het werk van Jennifer van Love&Joy fotografie. Ik vind haar foto’s echt enorm mooi. Neem eens een kijkje op haar site: www.loveandjoy.nl

 2. Een gipsafdruk van je zwangere buik.

  Een leuke manier om je zwangerschap tastbaar te herinneren. Er wordt namelijk een afdruk gemaakt van jouw eigen zwangere lijf. What you see is what you get! Leuk om ter decoratie op het babykamertje te hangen. Er zijn vele mogelijkheden. Zo kun je alleen je buik laten gipsen. Of je kiest voor een groot model waarbij ook de borsten ingegipst worden. Kijk eens voor voorbeelden op mijn eigen site: gipsbuik

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 3. Een schildering op je buik.

  Echte kunstwerken zijn het vaak. Kijk op internet en laat je inspireren. Let ook hierbij goed op wat iemands stijl is en of het jou aanspreekt. Misschien heb je zelf wel al een thema voor bijvoorbeeld het babykamertje of het geboortekaartje. Wellicht is het leuk om in die stijl een mooie schildering te laten maken. En vergeet natuurlijk niet om er mooie foto’s van te maken, want zodra je gaat douchen is hij…..weg!Hoe vind je deze van bodymention?

 4. Bijhouden van een zwangerschapsdagboek of agenda.

  Er zijn veel verschillende boeken te koop, maar wanneer je creatief bent kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Koop een mooi schrijfblok en noteer alle bijzondere dingen die je meemaakt. Schrijf op wat je lekker vindt om te eten en wat juist niet. Maak foto’s van je buik en plak ze in. Geef de echoplaatjes een mooi plekje. En schrijf aan het einde van je boek je bevallingsverhaal op. Zo kun je het later nog eens terug lezen. Aangezien de zwangerschapsdementie nooit meer over gaat ( lees ook deze blog over zwangerschapsdementie , heb jij het mooi allemaal op papier staan. Zo wordt er niks vergeten. En ben je zelf niet zo creatief dan is het zwangerschapsboek van Blond boordevol tips en weetjes misschien iets voor jou. Blond

 5. Krijtbord met aantal weken zwangerschap.

  Dit idee kwam ik laatst tegen op Instagram. Wat is dit leuk zeg. Ik heb heel veel foto’s van mijn dikke buik. Maar hoever ik precies zwanger ben…..uhhh geen idee. Vergeten op te schrijven. En dat voorkom je dus met dit leuke idee. Op naar de Intertoys voor een krijtbord en wat krijtjes. Super leuk om iedere maand te doen en zo een mooi overzicht te krijgen.

 6. Gipsafdruk bewerkt met mozaïek.

  De gipsafdruk was al eerder gemeld. De meesten hebben hier wel eens van gehoord of het bij iemand gezien. Maar weet je dat het ook mogelijk is om die gipsafdruk te laten bewerken met mozaïek? Op deze manier heb je een uniek en zeer bijzonder aandenken aan je zwangerschap. Ook hierbij zijn er vele mogelijkheden. Leuk om in de stijl van het kamertje te maken of misschien is er wel iets anders heel kenmerkend voor jou. Bijvoorbeeld een vlinder; een klavertje vier, of je bent gek van hartjes. Het is allemaal mogelijk om te verwerken in jouw eigen buik. Zo heb je een eigen uniek kunstwerk van onschatbare waarde. Kijk voor meer voorbeelden van buiken op mijn site: Mozaiekbuik

 7. Zelf foto’s maken.

  Bovenstaande zijn allemaal leuke ideeën, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Daarom ook een leuke budget-tip!

  Een fototoestel heb je vast wel of een goede camera op je mobiel. Plan een datum en maak er samen met je partner of een goede vriendin iets leuks van. Regel mooie sjaals of doeken, bad eendjes, slofjes, sokjes en wees creatief! Het internet staat vol met leuke ideeën. Kijk rond, kies uit wat je leuk lijkt en ga aan de slag! Lukt altijd en geeft zeker veel lol. En ook op deze manier heb je een mooi aandenken. Hierbij een voorbeeld gevonden op Google:

  Graag hoor ik wat jullie van deze ideeën vinden. En heb je zelf nog een tip? Ik hoor het graag! Liefs,Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below