Alles is liefde

Ik heb een groot hart, maar in het bijzonder voor mijn grote liefde, mijn allerliefste kinderen, familie, goede vrienden, verloskundige, en alle deelnemers tijdens de Mindfulness trainingen… Bedankt voor al jullie hulp en liefde tijdens deze fantastische en rumoerige fase in mijn leven.

Alles is LIEFDE!

Dit klinkt behoorlijk zoet-sappig maar ik zou je willen vragen verder te lezen en wie weet herken je het..Ik wil je graag meenemen naar mijn reis die ik heb afgelegd tijdens de afgelopen paar maanden waardoor ik oprecht kan zeggen dat LIEFDE en een Mindfulle houding overwint in tijde van veel veranderingen, ups & downs en zoveel meer bijzondere gebeurtenissen in mijn leven.Mijn vorige blog ging over de aankondiging van mijn zwangerschap van ons 3e kindje met de vraag of dit werkelijk een kadootje is zoals men beweerd?

Ik kan je verklappen dat dit zo ontzettend waar is!  Op 17 juni 2017 met 41 weken en 1 dag is onze zoon Boaz geboren. Ik ben verliefd!!

Een klein jaar geleden…

We zijn verhuisd naar een ietwat kleine vakantiewoning op een boerderij & camping om hier de komende 6 maanden te verblijven terwijl ons huis wordt verbouwd. De eerste paar weken voelen gezellig en ik ervaar een optimaal vakantiegevoel. De kerstboom wordt in een veel te kleine hoek gepropt maar het geeft de sfeer die we graag willen en ik geniet van de sneeuw die valt in de prachtige natuurlijke omgeving. Ondertussen begint de kleine in mijn buik al heerlijk te groeien en de 2 meiden doen het goed ondanks de grote verandering in hun nog zo kleine leventjes. Alhoewel wij wel even duidelijk moesten maken dat er in het nieuwe tijdelijke huisje ook regels zijn en wij niet ‘zomaar’ op de tafels kunnen dansen 😉 Inmiddels zijn we al goed gewend aan het idee dat we nummer 3 krijgen waarvan ik al sterk het gevoel dat hij erbij hoort en heeft moeten komen (it was ment to be).

Al snel wordt de woonkamer, de keuken en ALLES toch echt te klein ik voel dat ik het wat benauwd begin te krijgen. Ondertussen ben ik heel veel alleen met mijn kleuter en peuter en inmiddels word ik goed zwanger. Ik raak vermoeid en minder mobiel. Ik merk dat ik het niet meer zo leuk vind ‘allemaal’. Ik voel me moe, alleen, heb het te druk in mijn hoofd en ervaar keuze-stress want Oja klein detail, mijn partner en ik communiceerden via Pinterest. Een pinterest-bord voor de badkamer, keuken, wc, woonkamer en slaapkamers worden aangemaakt zodat we op deze manier van elkaar weten hoe we ons huis willen inrichten! Ik weet dat dit tijdelijk is dus leg mij er maar bij neer.

Heel vaak heb ik de gedachte ‘IK WIL NIET MEER”. Ik wil in ons nieuwe eigen huis met veel ruimte, ik wil rust, ik wil meer hulp, ik wil niet meer zo moe zijn door de zwangerschap. Tijdens deze periode ervaar ik toch wel wat verdrietige momenten en snak ik naar de zomer. Want ik weet dat we dan inmiddels zijn verhuisd, de baby is geboren en ik daardoor weer mobiel ben en alles weer ‘normaal’ is. Ik zou even willen dat alles anders is… terwijl ik zo ontzettend gelukkig ben!

OK tijd voor Mindfulness! Wow, wat ben ik blij dat ik dat in mijn leven heb! Welkom Mindfulness.. Jij zorgt ervoor dat ik ondanks alle hobbels, veranderingen, meest mooie en moeilijke moment in deze periode toch weet dankbaar te zijn, mij kalm voel, durf los te laten, kan accepteren en het OK vind als het even niet zo loopt zoals ik het graag zou willen. Maar vooral veel in het moment aanwezig ben en intens geniet van kleine simpele gebeurtenissen en mij daardoor de gelukkigste persoon op aarde voel.

Mindful Zwanger –

Mindful Zwanger van de 3e.. kan dat?  Ja dat kan!

Ik weet dat dit onze aller aller laatste baby is en ik voor de laatste keer zwanger ben.

Dit besef heeft mij nog meer doen genieten van de kleine groeiende baby in mijn buik. Ik heb mij vaak als een koningin gevoeld en leefde zo nu en dan in mijn heerlijke veilige bubbel.

Het is heel bijzonder om als ’zwangere’ trainer van de Mindful Zwanger training nog een aantal bijzondere zwangeren te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap. Het is toch echt een bijzondere fase in je leven en ik als trainer/begeleider heb hier onderdeel van mogen zijn.

Ik genoot zelf ook van ieder moment tijdens de training. Alle meditaties waarin je contact hebt met je baby, waardoor je je ontspannen voelt, je bewust aandacht geeft aan je lichaam en geest en het intense contact met de zwangere deelnemers hebben ervoor gezorgd dat ik me ontspannen, gelukkig en bijzonder voelde. Iedere dag heb ik bewust aandacht gegeven aan mijn zwangerschap. Iedere dag heb ik iets liefs gefluisterd naar mijn baby in de buik, en heb ik geprobeerd goed voor mijzelf te zorgen. Ik heb mij iedere dag beseft dat dit mijn laatste zwangerschap is en ik zoveel mogelijk in het moment aanwezig wilde zijn en daardoor deze fijne en mooie zwangerschap bewust wilde meemaken.Tot de laatste dag heb ik genoten van mijn zwangerschap en heb ik de bevalling gehad waar ik van droomde.

Mindful Mama –

Mindful Mama is momenteel DE rode draad in mijn leven want oooww wat zorgen de kinderen (een kleuter een peuter en een baby) voor veel momenten waarop ik geduldig, rustig, verstandig, en zoveel meer moet zijn.

Ze laten soms het ergste in mij naar boven komen maar ook het meest overweldigende onbekende gevoel van liefde. Ik ben bezig mijn kinderen iedere dag iets te leren in de vorm van normen en waarden en wat ervan ze verwacht wordt. Maar naast dat leer ik ook ontzettend veel van mijn kinderen. Je hoort weleens dat kinderen ‘spiegelen’. Voor mij betekent dit dat ik meer kind mag zijn op bepaalde momenten. Dat ik de huishoudelijke taken ook eens vaker mag laten liggen. Dat ik mijn werk even moet uitstellen totdat ze in bed liggen en gewoon gezellig even een puzzel maak, ik ze duw op de schommel, met ze danst in de woonkamer, maar bovenal eens even lekker lang knuffel.

Ik kijk in de ogen van mijn kinderen, zo kan ik ze nog beter begrijpen en ben ik in staat mij in te leven in hun wereld. Want wanneer je als moeder je kind begrijpt is je kind de gelukkigste op de wereld.

En wist je al dat een baby hebben heel Mindful is? Als je naar je baby kijkt en je ziet hem of haar lachen met een mooie & aandoenlijke sprankeling in zijn of haar ogen dan ben je alleen maar aanwezig in dit moment. Even weg van je zorgen, je gedachten, en je actielijst 😉 Geef je borstvoeding? Dan kun je al helemaal Mindful zijn. Alleen maar bezig zijn met het voeden van je baby. Je kijkt, je snuffelt en voelt aan je baby tijdens het voeden. Zo ben je helemaal in het moment aanwezig! Heerlijk toch…

Mindful Mama zijn ondanks 2 verhuizingen in 6 maanden, zwanger, een gigantische verbouwing en een eigen onderneming? Ook dit is mogelijk!!! In mijn leven is alles mogelijk. Als ik maar wil, erin geloof, erover blijf dromen en veel liefde geef en mag ontvangen.

 

Dus ik zeg; ALLES IS LIEFDE!

 

Liefs,Delina  

Mijn naam is Delina Overdijk en ik ben sinds januari 2016 j.l. gestart met mijn Mindfulness praktijk ‘Belle Vie’. Het bedenken van de naam voor mijn eigen praktijk was nog niet zo makkelijk. De namen; Happinezz.. Beleef…Eigenwijs.. zijn de revue gepasseerd. Nee, dat paste niet bij mij! Ineens was de naam er… ‘Belle Vie’. De uitspraak alleen al, en dan ook nog eens de betekenis: Mooi leven! Dat is wat bij mij past.. ‘mooi leven’. Niet altijd heb ik dit ervaren, maar nu des te meer! Door de dingen te doen die bij mij passen en te geloven in mijn dromen durf ik hardop zeggen dat ik een “mooi leven’ heb. Dit komt mede door mijn grote liefde en mijn 2 allerliefste dochtertjes Liva en Ella (2 en 1 jaar). Neem eens een kijkje op mijn site: http://bellevie.nu/

Insert Image

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";