ASA Peel

Ouder worden. Ik heb er een haat- liefde verhouding mee.

Aan de ene kant ben ik ontzettend dankbaar dat ik in goede gezondheid de leeftijd van 38 heb bereikt, en uiteraard is dit ook het allerbelangrijkst. Aan de andere kant heb ik soms moeite met het verlies van mijn jeugdige uiterlijk.

Mijn droogtelijntjes, zoals mijn schoonheidsspecialiste ze vroeger liefkozend noemde, zijn nu toch echt rimpels die ik niet meer wegkrijg met een lik crème. En waar een goede nacht slaap vroeger nog hielp na een avondje uit, moet ik tegenwoordig een week bijslapen, veel water drinken en maskers in de strijd gooien om een vermoeide blik weg te krijgen.

Tja, en wat doe je nou tegen die ouder wordende huid? Ik heb er regelmatig gesprekken over met vriendinnen. Welke crèmes gebruiken zij? Voorhoofden en fronsrimpels worden met de vingers strakgetrokken en oogleden handmatig gelift, “kijk zo wil ik het”. Gekscherend vliegen de ideeën voor Botox-party’s over tafel, maar niemand durft. Ik eindig altijd met de dooddoener “meiden, laten we het ouder worden omarmen”, en boek een behandeling bij mijn schoonheidsspecialiste.

Zo onderging ik onlangs bij Stephanie van de Alphense Beauty Kliniek voor de tweede keer een ASA PEEL van Klapp. Klapp is een Duits cosmeticamerk van oprichter Gerhard Klapp, en behandelingen en producten zijn verkrijgbaar via beautysalons in meer dan 60 landen.

De ASA PEEL is een fruitzuurbehandeling die de huid verfijnder en gelijkmatiger maakt.

De behandelingen van Klapp komen in luxe 1-persoonsdozen. Tijdens een behandeling wordt deze doos met de producten voor 1 behandeling alleen voor jou gebruikt. Daarmee is de werking van de hooggeconcentreerde werkstoffen gegarandeerd.

De fruitzuurbehandeling schilvert de bovenste hoornlaag af, versnelt de celdeling, verbetert de hydratatiegraad van de hoornlaag en verhoogt de collageen- en elastineproductie waardoor rimpels duidelijk minder zichtbaar zijn.

De behandeling bestaat uit een aantal stappen:

Ik neem plaats in de stoel en krijg een heerlijke deken over me heen, een zacht achtergrond muziekje zorgt dat ik me volledig ontspan. Stephanie legt me bij elke stap uit wat ze doet (en maakt hier en daar een foto, niet allemaal geschikt voor gebruik;)). Ze start met het reinigen van mijn gezicht. Daarna volgt een intensieve reiniging met iets dat ruikt als afbijtspul, om mijn huid voor te bereiden op de volgende stap.

Die volgende stap is het masker met hooggeconcentreerde fruitzuren, hier draait het allemaal om. Stephanie brengt het aan met een kwastje. De stof nicotinamide in het masker stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor opwarming van de huid. Dit voel je! Mijn huid gloeit behoorlijk, maar het voelt niet onprettig. Stephanie vraagt continu of het goed gaat, eventueel kan ze het masker eerder verwijderen, maar bij mij bleef het lekker dertig minuten zitten. Als ze het masker heeft verwijderd is mijn huid knalrood en gloeit nog lekker na.

Door de fruitzuren is mijn huid nu ontvankelijk voor alle andere werkstoffen.

Dan volgt de nareiniging, deze stopt de werking van de fruitzuren, en werkt lekker verkoelend.

Mijn huid, hals en schouders worden ingesmeerd met een lekkere volle crème waarna een massage volgt, mijn favoriete deel van de behandeling!

Na de massage en het verwijderen van de overtollige crème met een natte warme handoek plaatst Stephanie aanvullend op de behandeling een Hydra Flash Plus masker (een sheetmasker), dat een hydraterende en revitaliserende werking heeft. De ingrediënten in dit masker worden door de peeling nu extra goed door mijn huid opgenomen. Het masker werkt vijftien minuten in en ik voel me heerlijk ontspannen.

Als afsluiter krijg ik een serum en een dag- nachtcrème op mijn gezicht.

Ik voel me als herboren! Stephanie laat het resultaat van de behandeling aan me zien in de spiegel.

Ik zie een glanzend, egaal huidje met zichtbaar minder porien en lijntjes. Wow ik hoop dat dit effect blijft! Ook de dagen daarna merk ik dat mijn huid steviger en glanzender oogt.

De behandeling duurt anderhalf uur, kost 99,- (exclusief Hydra Falsh Plus masker) en is onder andere te boeken bij Stephanie van de Alphense Beauty Kliniek. http://alphensebeautykliniek.nl/

Voor het beste effect kan je deze behandeling het beste twee à vier keer per jaar doen, als een soort onderhoudsbeurt.

Ik omarm het dus, dat ouder worden. En ondertussen boek ik regelmatig zo’n huidverbeterende behandeling, om het enigszins draaglijk te maken.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below