De zwemles

Vanmiddag start mijn dochter van 4 met zwemles. Eindelijk, zoals ze zelf zegt. Ze gaat namelijk al bijna een jaar iedere week mee naar de zwemles van haar broer en wil zelf ook zoooooo graag.

En nu is het zover. Ik ben enorm blij voor haar, maar het deed me ook denken aan een blog dat ik vorig jaar schreef…. Dus, hoe ging dat ook alweer?!

Mijn oudste zoon van 4 heeft sinds kort zwemles en er gaat een wereld voor mij open.

Zijn eerste geplande les had hij helaas meteen gemist doordat hij ziek was. Maar de week daarna konden we dan echt beginnen. Ja inderdaad, WE konden beginnen. Ik bofte namelijk ontzettend, want de eerste keer mag er een ouder meezwemmen, wat natuurlijk voor mijn zoontje wel erg fijn was. De tweede les mag je als ouder dan nog meekijken en daarna word je dringend verzocht je gezicht niet meer te laten zien. Over de precieze procedure van brengen en halen, tot aan waar je wel en niet mag lopen, worden de nieuwe ouders zorgvuldig ingelicht in een kantoortje door de ‘hoofdjuf’, ook wel bekend als de ‘badmuts’.

Ik had voor de eerste les mijn bikini ver achter uit de kast getrokken. Nou ben ik normaal al geen Doutzen Kroes, maar krap 3 maanden na een bevalling ziet een vrouwenlichaam er nou eenmaal niet op z’n best uit. Tenzij je toevallig natuurlijk net wel Doutzen Kroes zelf bent. Maar goed, daar zat ik dus, tussen alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die allemaal voor de tweede les mee kwamen kijken. Een klasgenootje van mijn zoon bleek ook in zijn zwemgroepje te zitten, hartstikke fijn want daardoor voelt hij zich vast wat sneller op zijn gemak. Dat betekent meteen ook dat de complete familie van dit jongetje mij heerlijk in mijn bikini heeft kunnen bewonderen, een unieke mogelijkheid.

De les wordt gegeven door meester Ardi, die op mij een ‘no-nonsense’ indruk maakt. Hij trekt al overduidelijk de aandacht voordat de les begonnen is; druk gebarend, pratend en grappen makend. Mijn zoon vindt het allemaal prima en doet gelijk dapper mee. Knap vind ik, want hij is nooit zo’n held met eerste keer dingetjes. Ondertussen zit ik vol verbazing in mijn bikini aan de kant te wachten en duimen op te steken. Een groot gevoel van trots maakt plaats voor wat verwarring. Ik twijfel of dit niet het verkeerde groepje is, er wordt behoorlijk hoog ingestoken. Ze gaan zelfs even met hun zwemvestjes een ‘duik’ nemen in het diepe bad, waar ik toch maar even lekker bij ben gesprongen. Als mijn zoon het toch even te spannend vindt is meester Ardi duidelijk in wat hij verwacht; geen tranen en gewoon proberen, desnoods met hem samen. Ok, denk ik, loslaten, hij is de badmeester. Ik ben onder de indruk en vraag me wel af of deze methode aan zal slaan bij mijn gevoelige mannetje.

Als ik mijn zoon s avonds vraag hoe hij zijn eerste zwemles vond is hij erg enthousiast en trots. Oh en meester Ardi, die is toch vooral zó ontzettend grappig…. Op naar de volgende 60 lessen!!

Hij is nu bijna een jaar verder. Zwemt met kleren aan en leert de laatste trucjes voor zijn A-diploma. Meester Ardi is inmiddels zijn held, zijn grote steun en toeverlaat! Nu alleen nog hopen dat mijn dochter vanmiddag ook haar eigen held/heldin gaat ontmoeten. Aan haar enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. En ik pak voor de eerste les maar even een badpak ipv een bikini uit de kast. Want ook al is het een jaar verder, incl 3x in de week sporten, Doutzen Kroes ben ik nog steeds niet.

Liefs Githe

Mijn naam is Githe van Leeuwen-Opdam. Met mijn man en 3 kinderen woon ik in Alphen aan den Rijn. Naast mijn fulltime baan als Prachtige Mama ben ik werkzaam als orthopedagoog. Bij Prachtige Mama’s blog ik vanuit mijn pedagogische achtergrond en zullen vele facetten van de opvoeding de revu passeren. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier zult lezen en de info eruit pikt die je kan gebruiken om een nog Prachtigere Mama te worden. 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below