Er is er 1 jarig hoera hoera en wie nodig jij uit?

Mijn zoon werd 7 in de vakantie, dus na onze vakantie een feestje. Ik heb het er met hem over wie er allemaal komen. Oma’s, opa’s, tantes, ooms en een bubs vrienden (mijn vrienden) met kinderen.

Hij vraagt gelijk: ‘Waarom vraag je mij niet wie ik wil uitnodigen?’.

Ik merk gelijk dat hij een puntje heeft. Want hoe gek is het eigenlijk dat zijn eigen vrienden (die uit de klas en uit de buurt) alleen op zijn kinderfeestje komen en niet op zijn verjaardag?

Hoe meer ik er over nadenk, hoe gekker ik het eigenlijk vind. Ik kan me nog heel wat verjaardagen herinneren waarbij ik als kind mee ging naar allerlei tantes, die mijn tante helemaal niet waren. Ik met kinderen speelde die ik echt alleen op verjaardagen zag. Inderdaad vriendinnen van mijn moeder die je tante noemde. Die tantes kwamen ook op mijn verjaardag, wat heel goed was voor de berg met cadeautjes. En vast ook heel gezellig en sociaal voor mijn moeder. Had ik er last van dat het zo ging? Nee dat geloof ik niet. Ik vond het gezellig, at graag taart en spelen was leuk met de kinderen van die tantes. Ooms deden toen niet aan verjaardagen, nu soms wel.

Maar nu mijn zoon deze vraag stelde, kan ik het toch niet loslaten. Want ik heb allerlei leuke tantes uitgenodigd, goed voor zijn berg cadeau’s en ik vind het gezellig. Maar hoe is het eigenlijk voor hem?

Ik vraag hem wie hij wil uitnodigen en hij noemt een paar vriendjes uit de klas. Ik wil bijna zeggen: ‘maar die zijn welkom op je kinderfeestje’. Maar weet het in te slikken. Hardop spreek ik uit hoe gek ik het vind hoe we het allemaal al jaren doen. Want ik ben niet de enige, want ik ben zelf ook zo’n tante die de berg cadeau’s komt spekken hoor bij andere verjaardagen.

Ik heb er nog geen antwoord op en de tantes zijn nu uitgenodigd en welkom de vriendjes komen op het kinderfeestje, maar leuk om dit jaar eens over na te denken wat ik, of liever hij, hiermee wil.

En voor alle tantes die op mijn zoons verjaardag komen, ik vind het super gezellig dat je er bent en hoop dat je volgend jaar ook mag komen.

En jij? Hoe vier jij de verjaardag van je kind? Met tantes of met vriendjes? Laat het weten, ik leer graag van andere prachtige ideeën.

Liefs,
Petra 

Hoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!

Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";