Het tweede trimester

Tijdens mijn zwangerschappen van Noi en Lev was ik t/m week 14 minder fit en had ik vaak een soort kater gevoel in mijn maag. Daar is het echter altijd bij gebleven. 
Ik hoop dat dit ook de termijn is waarop ik mij tijdens deze zwangerschap beter mag gaan voelen. 

Week 16 breekt aan. Inmiddels is het maart en het voorjaar staat voor de deur. Die gedachte alleen al, doet mij goed. Eindelijk merk ik een langzame vooruitgang in hoe ik mij voel. 
Ik kan weer zitten op de bank in plaats van liggen. De misselijkheid verplaatst zich naar het einde van de dag en ook voel ik zo nu en dan een sprankje blijdschap voor deze zwangerschap. 

Inderdaad, nog steeds zit ik niet op die befaamde wolk van vreugde en genot. Ik hoop dat ik mij vanaf nu fysiek steeds beter ga voelen en mij kan gaan richten op de twee mensjes in mijn buik. Nog steeds gun ik mijzelf de tijd hiervoor en dat voelt goed. 
Gelukkig zet het beter voelen zich door en breekt er rond week 20 een periode aan waarin ik mij steeds fijner ga voelen bij deze zwangerschap. 

Woensdag 27 maart staat de medische 20 weken echo gepland. Hiervoor worden wij verwacht in het LUMC. Hier treffen wij het specialisme van Nederland als het gaat om eeneiige tweeling zwangerschappen. 
En dat hebben we geweten. Naast een overload aan informatie en apparatuur van de bovenste plank, werd de complexiteit van deze zwangerschap ons steeds meer duidelijk. Gelukkig kon ook snel geconstateerd worden dat het bij ons om een gezonde tweeling gaat. Voor zover als mogelijk worden er geen afwijkingen gezien en kunnen we gerustgesteld zijn dat het om twee gezonde meisjes gaat. 
Wat ontzettend fijn! Ik merk dat ik deze informatie echt even nodig had. Twee gezonde kindjes, we kunnen weer een fase verder gaan kijken. 
Ik voel mij goed. Ik geniet van de bewegingen in mijn buik en besef mij steeds meer dat er twee meisjes onderweg zijn om ons gezin nu echt compleet te maken. 

En dan is daar toch weer even een momentje waarop ik word geconfronteerd met de complexiteit en onzekerheid van deze zwangerschap. Via Instagram heb ik fijn contact met 4 andere mama’s, die net als ik een tweeling verwachten. Allen lopen ze een aantal weken voor op mij. 
Wanneer bij 3 van deze meiden de bevalling al voor de 34 weken moet worden ingezet, schrik ik toch even. Oh ja, zo kan het dus ook gaan. Op dat moment ben ik 26 weken zwanger en besef mij opeens dat het zomaar kan zijn dat de meisjes zich rond de 30 weken zullen aandienen i.p.v. dat we doorlopen tot de 36-37 weken. 

Ik word er gelukkig niet angstig van, want ik zie dat ook een dergelijke vroeg geboorte tot goede resultaten kan leiden. Ook realiseer ik me hoe fijn deze kant van social media is, waarbij je met gelijkgestemden ergens naartoe kan leven en je ervaringen kunt delen. 
Ik krijg het echter wel op mijn heupen, want we zijn een eind met de inboedel en uitzet, maar we zijn zeker nog niet klaar. 
Dus hup hup manlief aan de bak! 
In mijn volgende blog lees je hoe ik toe leef naar de 30 weken mijlpaal en hoe we ons voorbereiden op een geplande bevalling. 

Liefs,
Michelle 

(je kunt mij ook volgen op mijn eigen account. Neem je een kijkje op mijn Facebook? Klik dan hier.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";