Hoera ik word tante!

Naast dat ik dat heerlijk vind, zo’n klein humpie in de familie ben ik om nog een reden blij.

Straks zijn wij niet het enige stel met kinderen en dus met regels, afspraken en rekening houden met…

Want met feestdagen willen we toch een beetje op tijd eten, want de kids willen we niet al te laat in bed. Kwam er een appje voor een etentje met elkaar, stuurden wij terug: ‘leuk, graag wel rond 17.30 uur starten vanwege de kids’. Als je kids hebt, dan heb je daar gewoon rekening mee te houden en als je die niet hebt, dan heb je dat niet. Dat is het simpele verschil, maar tevens soms ook lastig.

Langzamerhand voelde ik me steeds vaker alleen, wij waren altijd degene die zeurden om op tijd, niet te laat en rekening houden met de kids. Dat is geen probleem dat rekening houden met de kids, maar als jij altijd de enige bent, dan voelt dat best weleens als ‘de zeur van de familie’. Niet dat mijn familie daar ooit iets van gezegd heeft, of mij dat gevoel gaven. Het zit in mezelf. En nu mijn broer straks met zijn kleintje rekening gaat houden (of helemaal niet, want voor t zelfde geldt is hij veel makkelijker haha) Maar toch, gedeelde smart is halve smart toch.

Ik merkte aan de lijve hoe fijn het is om gelijk gestemde om je heen te hebben. Dat vonden wij wel bij vrienden en dat is fijn en belangrijk. Gewoon even niet hoeven uit te leggen waarom je vroeg wilt eten, of om 22.00 uur weer vertrekt van een verjaardag. Of waarom je huis ontploft is, kindproof of verzin maar iets waar je met kids nu eenmaal mee te maken hebt. Het is fijn om aan 1 blik of woord genoeg te hebben en elkaar te snappen als ouders onder elkaar. Fijn en ontzettend belangrijk! Om steun, herkenning en erkenning te krijgen. 1 van de basisbehoeften in ons leven.

Misschien voel jij je ook weleens alleen in het ouderschap. Zoek mensen om je heen waar je je verhaal bij kwijt kunt. Waar je aan 1 woord of blik genoeg hebt. Heb je geen familie of vrienden met kinderen? Er zijn genoeg dingen, vast ook in jouw buurt, waar je eens een kijkje kunt nemen. De speeltuin, bieb, mamacafé, peuterlesje. Of misschien heb jij nog wel een goed idee, deel het met alle andere prachtige mama’s.

Liefs,
Petra

Hoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!
Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";