Ik fiets voor meisjes in Malawi

In vrijheid kiezen voor je eigen toekomst: dat gun ik ieder kind.
Daarom reis ik in juni naar Malawi om op een mountainbike 500 kilometer af te leggen in zeven dagen tijd. Een sportieve uitdaging, zeker, maar nog belangrijker is het om 4.000 euro bij elkaar te krijgen om kindhuwelijken en kindzwangerschappen tegen te gaan. Help je mee?

Als vrouw en als moeder ben ik de veertig al gepasseerd, maar ik zal nooit het meisje vergeten dat ik vroeger was. In Malawi krijgen veel meisjes niet eens de kans om meisje te zijn. Zij worden uitgehuwelijkt op een leeftijd dat ik me druk maakte om welke schoolagenda ik zou kopen. Terwijl ik nog niet eens droomde van een eerste zoen, baren zij al een kind van een man die doorgaans twee keer zo oud is als zij. Die ongelijke uitgangspositie vind ik onverteerbaar. Het zou niet zoveel mogen uitmaken waar je geboren wordt op deze wereld, en ook niet of je toevallig een jongen of een meisje bent. Zolang die enorme verschillen bestaan, blijf ik me inzetten om die te overbruggen.

Een druppel op de gloeiende plaat? Ongetwijfeld, maar vele druppels maken een stroompje, en vele stroompjes kunnen aanzwellen tot een golf van verandering. Ik vind het belangrijk om dat mee te geven aan mijn drie jongens: dat zij zelf iets kunnen doen om de wereld te verbeteren en dat zo’n beweging al begint in hun eigen, kleine kring. Zij groeien op in een samenleving waarin de kansen voor het oprapen liggen, maar voor die meisjes in Malawi ligt een groot deel van hun toekomst al vast. Begrensd, nog voor zij hun talenten kunnen verkennen. Gekortwiekt, nog voor zij hun vleugels leren uitslaan…

Dáárom dus, mijn deelname aan deze actie van Cycle for Plan Malawi. Ik start in 2020 meteen al met een pittig trainingsschema en een gedegen voorbereiding, en ik hoop dat jullie me daarin willen steunen, mentaal én financieel. Ik vind het een spannende onderneming en zie er vooral tegenop om mijn gezin zo lang alleen te laten, en tegelijkertijd ben ik trots op mijn eigen lef. Twintig jaar geleden had ik dit nooit gedurfd, maar ja, toen had ik ook nog geen kinderen die ik wil inspireren. Nu wel. En daarom fiets ik voor de meisjes in Malawi, en voor álle jonge mensen en aan wie ik de wereld beter wil achterlaten.


Help je mee met een druppel, zodat wij samen een stroompje of zelfs een golf teweeg kunnen brengen?
Doneren kan hier op mijn pagina: doneer

Liefs,
Thialda

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";