Ik wil eerst!

Broertjes en zusjes maken ruzie… heel veel ruzie. Ze willen winnen, ze willen aandacht en ze willen alles ook nog eens als eerste doen. Ze willen als eerste de voordeur opendoen, kiezen welk tv-programma ze willen kijken, kiezen welk boek er voorgelezen moet worden, het karretje duwen in de winkel, de telefoon opnemen, het licht aandoen, het licht uitdoen (en aan en uit en aan en uit) etcetera etcetera. En tsja… dat kan niet. Want je kunt een heel jong kind nog wel voor de gek houden dat hij óók nog een keer op het liftknopje kan drukken, maar op een gegeven moment hebben ze echt wel door dat dat eigenlijk niet telt.

ruzie

En aan jou dus iedere keer de schone taak om te schipperen. De oudste wint vaak, want tsja, die is nu eenmaal de grootste, de sterkste en de snelste. En dus ben jij continu bezig om trucjes te bedenken om het in ieder geval een beetje eerlijk te verdelen of je bent de boel aan het sussen om op die manier tevreden te houden. Hoe je het ook doet, vermoeiend is het wel. Hoe voorkom je dit nu? In deze video (link:klik hier ) vertel ik je hoe je dit, simpel maar doeltreffend, op kan lossen. Laat je me weten of het voor jou ook werkt? Wil je meer info? Kijk dan eens op www.wowopvoedcoaching.nl of like mijn facebookpagina www.facebook.com/wowopvoedcoaching .Liefs,Annelies

Annelies

Mijn naam is Annelies Bobeldijk (30 jaar) en moeder van 3 jongens. Gijs van 6, Siem van 3 en Jip van 1 jaar. Ik heb een opvoedcoachpraktijk, WOW! Opvoedcoaching en daarnaast ben ik kleuterjuf.Voor jullie Prachtige Mama’s ga ik 2x per maand mijn tips met jullie delen via een blog of een video.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below