I’ll be watching myself!

Herken je dit? Van die dagen dat echt niets loopt. Je kids kan je wel achter het behang plakken en weet je wat, je plakt jezelf er ook gelijk achteraan. Je bent moe, sacherijnig, kortaf en je voelt je eigenlijk de slechtste moeder ooit.

Ik heb ze wel dit soort dagen, met name als de slaap ver te zoeken is. Het zijn van die dagen waar ik niet trots op ben, baal van mezelf en wel honderd keer probeer er iets beters van te maken.

Nadat ik na zo’n dag ’s avonds toch ging nadenken over wat wel leuk was kwam ik met een briljant plan: ik moet een camera in huis zetten. Nee niet om te bewijzen dat het echt een slechte dag was, maar meer om te zien dat, ondanks deze dag, ik een geweldige moeder ben. Hoe belabberd ik me ook voelde, er werden grapjes gemaakt en er werd gelachen. Ik las een boekje voor, maakte eten klaar, zorgde voor fruit en verse buitenlucht, er werd ook lief gespeeld, niemand raakte gewond en er ging niets kapot. En ’s avonds lagen we allemaal in ons warme bed. Hoezo een slechte moeder?

Ik gun jou ook zo’n camera. Gewoon om te beseffen dat je het echt goed doet. Vaak zijn we teveel afgeleid door het negatieve gevoel van die dag, en vergeten we al het moois. Zonde! Als we meer de focus leggen op dat wat wel leuk was en lukt dan zullen we ontdekken dat we lang zo slecht niet zijn. Je moet het alleen nog zien en geloven. Wij zijn het zelf met onze gedachten die iets negatiefs groter maken. Als je even je dag niet hebt, dan kan dit best. Want 1 slechte dag, maakt je echt geen slechte moeder.

Mocht een camera iets te veel van het goede zijn, dan is het ook fijn om regelmatig de dag af te sluiten met de vraag: ‘Waar ben ik trots op vandaag?’ Ook heel leuk om aan je kinderen en partner te vragen. Waarschijnlijk hebben ze de dingen die jij zo slecht vindt niet eens gezien en mag je trotser zijn dan je bent.

Vandaag ben ik trots op…….

Liefs,
PetraHoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!


 Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";