Christmas is coming….

Het aftellen is begonnen…

Kerstboom x

Kerstster x

Kerststalletje x

Kerstoutfits voor Noi en Lev x

Kerstoutfit voor mij x

Kerstmenu kerstavond x

Kerstmenu 2e kerstdag x   Kerstboodschappen deel 1 x

KERST dus… Nog even geduld en dan vieren we weer mijn favoriete feestdagen. Ik vind het altijd een bijzondere tijd van het jaar. Het samenzijn met familie en vrienden, de sfeer en de gezelligheid. Het verwarmd mijn hart ieder jaar weer. Vooral deze tijd van het jaar doet mij altijd nadenken over ons leven. Het geeft mij een extra gevoel van dankbaarheid voor het mooie leven dat ik samen met mijn gezin, familie en vrienden heb. Uiteraard horen daar ook bij ons tegenslagen en verdriet bij, maar bovenal overheerst bij mij het gevoel van dankbaarheid voor wat ik heb en de vrede waarin wij kunnen leven. Juist door de grote hoeveelheid ellende en narigheid om ons heen, doet dit mij juist beseffen dat de wereld en de mens ook nog heel veel moois te bieden hebben.

De kerstgedachte uit de Bijbel, de geboorte van Jezus, maakt mij in deze tijd van het jaar des te meer hiervan bewust. Hierbij de link: kerstgedachte

Het geeft mij altijd weer een gevoel van vertrouwen en hoop voor een nieuw jaar dat gaat komen.

Maar we hebben nog een paar dagen te gaan en nog genoeg te doen…

Kerststukje op school 

Oh ja verhip, Noi gaat ook nog een kerststukje maken op school. Al 2 weken staat het in mijn agenda dat ik daar de spulletjes voor moet verzamelen, maar op de een of andere manier moet ik dit altijd op het laatste moment bij elkaar zoeken. Wellicht heeft het ook iets te maken met mijn haat-liefde verhouding met kerststukjes. In de winkel vind ik de stukken er altijd prachtig bij staan, maar in mijn huis….? Nee, dank je. Maar goed, Noi en Lev zijn altijd megatrots op hun creaties, dus uiteraard staan die dan ook te pronken in huis….voor een weekje.. Ja, dan verhuizen ze toch echt naar buiten, want dat is immer beter voor de takjes 😉

Oase x, versiering x, bakje x , kaars x , takken x

Kerstdiner op school

Het kerstdiner op school, altijd weer een waar feest voor de kinderen. Geweldig om te zien hoe al die kleintjes volledig opgedirkt naar school gaan voor een heus diner samen. Zo fijn dat Noi altijd ijverig onthoudt wat de juf heeft gezegd. Dus bordje x, beker x, bestek x, allen ook nog voorzien van naam x uiteraard en in een aparte tas x.

Voor ons altijd wel weer een kleine uitdaging om ervoor te zorgen dat Noi ook daadwerkelijk kan meegenieten van al het lekkers dat op tafel komt. Ik moet wel zeggen dat er bij ons op school heel goed wordt gedacht aan het maken van verantwoorde en gezonde hapjes. Toch blijven intoleranties een geval apart.

 Reden genoeg voor mij om iets te maken waar Noi sowieso van kan genieten. Komkommerkerstboom, bananentaartje.

Oh en nog even een outfitje bij elkaar sprokkelen. Er ligt genoeg in die kast…uuh in de strijkmand, komt goed..

Kerstboodschappen deel 2

Het merendeel van de boodschappen heb ik gelukkig binnen. Donderdag maar even tussendoor de laatste boodschappen halen. Die drukte in de winkels is enerzijds gezellig, maar anderzijds kan het mij ook Spaans benauwd maken. Dus last minute boodschappen doen is niet aan mij besteed.

Vrijdag laatste schooldag voor de vakantie…kinderen gesloopt x (die kan nu al met zekerheid worden afgevinkt)

Zaterdag nog even een verjaardag, naar de kapper, koken voor kerstavond en kerstavond vieren. Hoe heb ik dat in vredesnaam allemaal op 1 dag gepland staan?? Ach het is dan bijna kerst, dus dat maakt het allemaal weer goed. xxx

Nog even een paar daagjes geduld en dan mogen we er weer een paar gezellige dagen van maken.

Onze kerst start op kerstavond bij mijn ouders thuis. Samen met mijn ouders, broers, schoonzus, neefje en ons gezin vieren wij kerst op de avond waar kerst ooit mee is begonnen.

Eerste kerstdag wordt een uitbuikdagje, gecombineerd met een uitje naar de schaatsbaan of de bioscoop. Dat gaat helemaal van onze bui die dag afhangen. Het kan ook zomaar zo zijn dat het een pyjamadag wordt met kerstfilms kijken. Heerlijk prime-time met ons eigen gezinnetje.

Zo laden we onszelf dan weer op voor een groot familie kerstdiner (lees 8 gangen) op tweede kerstdag. Dat beloofd weer veel moois en lekkers!

Fijn vooruitzicht!

Nu hop hop in de benen, een klein mannetje wilt al een half uur lang winkeltje met mij spelen 😉

Oh en er moet nog een bananentaartje gebakken worden!

Ik wens jullie allemaal hele mooie, fijne, gezellige en liefdevolle kerstdagen.

Liefs Michelle

Ik ben Michelle, 30+, getrouwd, moeder van Noi (meisje 2010) en Lev (jongen 2013), opgeleid tot pedagogisch medewerker en Leisure manager, kindervoedginsadviseur in opleiding, een ervaringsdeskundige als het gaat om leven met voedselintoleranties en daardoor een foodie met een missie ;)Via Novi Leefstijl neem ik jullie mee op ontdekkingstocht richting een gezond leven.

Op mijn blog deel ik onder andere mijn bevindingen, ervaringen, meningen en recepten. Vanuit hetgeen ik zelf aan kennis en ervaring heb opgedaan, bied ik coaching en advies voor mensen die net als ik een gezonde leefstijl willen hanteren. Neem eens een kijkje op mijn site: Novi Leefstijl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";