Kind van de duivel

Altijd als je denkt dat het voorbij is…… begint het weer opnieuw.
Om je dood te schamen!

Jebroer heeft een nieuwe hit op de markt. Kind van de Duivel.

Dat deze hit een hoop stof deed oplaaien, weet elke mama.
Ik denk dat er weinig kinderen zijn geweest die dit nummer niet luidkeels mee gezongen hebben. Grappig dat ze de 26 letters van het alfabet maar met moeite onder de knie krijgen, maar deze song foutloos kunnen mee zingen na 1x gehoord te hebben!

Wij moesten er ook aan geloven.

Kiki zong vol enthousiasme de godganse dag: IK BEN EEN KIND VAN DE DUIVEL. Na een pedagogisch verantwoord praatje, waarin ik mijn stinkende best heb gedaan, duidelijk te maken wat er niet zo “netjes” is aan dit liedje. Leek Kiki mij te begrijpen! Maar het duintje en de tekst waren niet meer uit haar geheugen te wissen.

Het zingt gewoon zo lekker weg!

Ik had nog maar 1 keuze, Verbieden.
Op een mooie lente avond zit Kiki bij mij achter op de fiets. Ze is heel trots, want ze heeft een variant bedacht. Ze vraagt eerst nog even netjes of ze die please mag zingen! En ze belooft plechtig dat ze niet zal zingen dat ze een kind van de Duivel is.
Moe van de strijd over dit onderwerp, geef ik haar zuchtend vrijbrief om haar eigen versie speciaal voor mij te zingen.

Luidkeels! Ik zeg LUIDKEELS begint ze achterop de fiets speciaal voor mij te zingen. (Naja niet alleen speciaal voor mij, want weet je wel hoeveel mensen er op een mooie lente avond het plan hebben gevat nog even naar buiten te gaan? VEEL!)

“Ik ben een kind van de barman. Mama jij hoeft niet te huilen! Feesten alsof elke dag hier mijn laatste is, ik hoop dat je deze draait op mijn begrafenis”!

Na mijn pedagogisch verantwoorde gelul kon ik hier natuurlijk weinig commentaar meer op leveren. De boodschap was haar toch duidelijk, want over De Duivel zingen, vinden veel mensen niet netjes, En met die barman is volgens Kiki weinig mis.
Inmiddels ben ik een wijze mama geworden, want… hoe minder aandacht ik er aan besteedde, hoe sneller deze rage voorbij was.

Althans dat dacht ik dus!

Maarrrrr toen was daar die kinderdisco in onze o zo nette wijk. 4 dagen feest i.v.m. koningsdag. Met onder andere dus die bewuste kinderdisco! Dochterlief komt vriendjes en vriendinnetjes tegen en staat driftig te dansen (naja te hakken, ja mijn dochter kan hakken!) Ik begeef me naar de bar om een welverdiend wijntje te bestellen & een glaasje limonade voor dochterlief (die zal zo wel dorst hebben van al dat hakken) te halen.
Het meisje achter de bar kijkt mij zwaar verontwaardigd aan & ik vraag me onzeker af waarom?  Ze legt mij zwaar geïrriteerd uit dat ik mij bevind bij de kinderdisco. Mevrouw!
Die snotneus waagt het ook nog om mij aan te spreken met mevrouw!
Mevrouw wij schenken absoluut geen drank gedurende de disco!
AHA Tja okè, ik snap het.

Maar net als ik het wil snappen…. Zet de o zo kindvriendelijke dj het volgende nummer in; Drank en drugs!
En creatief als hij is maakt hij er een perfecte remix van met het Kind van de Duivel. Op mijn hakken en vol strijdlust draai ik me om naar het verontwaardigde barmeisje. Ze staat net een collega- bar- snotaap te vertellen wat ze zojuist heeft mee gemaakt. Die mevrouw had het lef om wijn te bestellen tijdens de kinderdisco.

Ietsjes verontwaardigd wenk ik haar. Zou je zo vriendelijk willen zijn om: Of mij een wijntje te geven OF om die kindvriendelijke dj daar te vragen om dit nummer af te zetten?
Heel eventjes weet ze niet wat ik bedoel, maar dan ineens lijkt het toch door te dringen. Er ontstaat wat rumoer onder de bar- snotapen, het opperhoofd organisatie wordt aangesproken en de DJ krijgt door zijn oortje een standje!

Tevreden laat ik mij met een glaasje ranja op een bankje zakken & zing lekker mee met 10.000 luchtballonnen van K3.

Eind goed, al goed!

Oke, bijna goed. Want Kiki wordt de volgende dag wakker met een wijsje in haar hoofd! Ik ben een kind van de Duivel.

-xxx- Carolien

carolienEven voorstellen: Ik ben Carolien, 31jaar,
mama van Kiki (6), Luuk & Ties (1,5), stiefmoeder van Nienke (17)
en Jeroen (18). Sinds 2011 getrouwd met Jeffrey (leeftijd onbekend).
Daarnaast ben ik 32uur per week werkzaam als begeleider C, op een arbeidscentrum voor verstandelijk gehandicapten.
In mijn blogs neem ik je mee op reis door mijn leven, mijn gezin.
Vertel ik je over mijn mood swings, kippendrift, dagelijkse struggels. Over het eenling, en tweeling moederschap, en tot slot over de onvoorwaardelijke liefde voor mijn kinderen en stiefkinderen.
Veel lees plezier. 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";