De Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng’ is gestart

Bij ons op school hebben we de kinderboekenweek gekoppeld aan de jaarlijkse projectweek. Hierdoor is er minder verlies aan onderwijstijd en kan het budget samengevoegd worden, waardoor we meer kunnen organiseren.

Het project ‘Griezelig eng’ is voorbereid door de commissie van leerkrachten en ouders. Vol inspiratie is er een uitnodigend, boeiend en interessant programma in elkaar gedraaid. Een feest voor ieder kind.

Het programma van 4- tot 13 oktober

 Om een beetje in de stemming te komen is een week voortijd de ‘Griezelversiering’ in de school opgehangen, van spinnen, heksen, spookjes tot skeletten. 

More…

gruwelijk eng

Bij de aftrap afgelopen woensdag waren alle leerkrachten verkleed, evenals bijna alle kinderen die vol verwachting de school binnenkwamen als heks, Dracula, mummie, skelet tot aan Harry Potter en de dementor.

Deze bonte verzameling aan verklede kinderen, hebben bij de aftrap van de kinderboekenweek een modeshow gelopen. De kinderen vonden het prachtig om naar elkaar te kijken, waarbij een kind ‘zonder hoofd’ een staande ovatie kreeg. Daarna hebben de kinderen met plezier naar de hilarische toneelstukken gekeken, uitgevoerd door onze leerkrachten. De kleuters kregen een voorstelling over heksen en Heksensoep, waarin ook veel gezongen werd. Voor de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 is het boek ‘Griezels’ van Roald Dahl door de leerkrachten uitgespeeld. Prachtig om te zien hoe de kinderen reageerden op de vieze baard van meneer Griezel en het kunstoog van mevrouw Griezel en de kikker die bij hen in bed lag.

Het programma tot 13 oktober De projectdagen hebben de kinderen een boeiend programma. Dat belooft wat! Iedere dag worden eerst gewoon de hoofdvakken rekenen en taal gegeven. De overige vakken worden verweven in het project dus in onderstaande activiteiten.

· De kleuters gaan ‘griezelige dingen’ maken en bakken in de keuken, die ze daarna mogen opeten.Ook komt er voor hen een voorstelling van de Sprookjeskoningin Ruth Bakker.· De kinderen van de groepen 3 krijgen een workshop van een illustratrice Stefanie Kampman.

· Voor de groepen 4 komt Juliette de Wit, illustratrice van o.a. Spekkie en Sproet. Zij geeft de kinderen een striptekenworkshop.· Er is een voorleeswedstrijd voor de leerlingen in de groepen 5 en 6, waarvan de winnaar een prijsje krijgt.

De groepen 5 krijgen ook nog een bezoek van kinderboekenschrijfster Tosca Menten, schrijfster van o.a. Siem Subliem en Dummie de Mummie.· De voorrondes van de voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8 vinden plaats ter voorbereiding van de competitie voor het Nationale Kampioenschap.

De kinderen uit de groepen 7 krijgen tevens een workshop ‘Vleermuizen maken’, uit kapotte opvouwbare paraplu’s.De kinderen van de groepen 8 krijgen net als de kinderen uit groep 4 een workshop striptekenen.

Verder zijn er nog allerlei activiteiten in school waaronder een boekenmarkt waar een boekhandel nieuwe boeken verkoopt en kinderen hun tweedehands boeken kunnen verkopen. Ook worden er afhankelijk van de leeftijd van de kinderen naar griezelfilms gekeken, waaronder de Griezelbus, Dolfje weerwolfje, the Witches, Monsterhouse, Hotel Transsylvania, Monster en co, Casper het spookje en Harry Potter.

Het project wordt op 12 oktober afgesloten met een kijkmiddag voor (groot) ouders en overige belangstellenden. Deze gasten kunnen naast de kinderen en het team, ook verkleed naar school komen. Tijdens de kijkmiddag laten de kinderen zien wat ze allemaal gemaakt hebben. Ook kunnen ouders een ‘Griezel traktatie’ kopen die door hun kind is gemaakt. De opbrengst hiervan gaat naar ons jaarlijkse goede doel.

​In mijn volgende blog zal ik enkele “griezelig, leuke” knutsels en traktaties delen. Leuk als inspiratie. Groeten,Een Directrice van een basisschool 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below