Klassieke rolverdeling…drama of geschenk?

Voorjaarsvakantie, we gaan op wintersport, voor het eerst met de 3 kleintjes. We hebben er enorm veel zin in en alles is geregeld. Er wordt dus al dagen (zei ik dagen? Ik bedoel natuurlijk stiekem weken!) volop spullen verzameld voor ons alle 5. Want wat heb je een hoop zooi nodig voor zo’n weekje..

Broeken, handschoenen (met of zonder vingers?), helmen, brillen, Nederlandse skiklasjes geboekt + 2 middagjes opvang voor de kleine (zodat wij ook samen even de berg af kunnen), hotel, winterbanden, dakkoffer enzovoort, enzovoort, enzovoort..

En dan ineens valt me iets op…; Mijn man en ik heb een uitermate klassieke rolverdeling als het gaat om de organisatorische kant van onze vakanties!! Zonder eigenlijk ook maar iets te hebben overlegd staan we de ochtend van vertrek klaar met alle spullen. Meneer heeft een afspraak bij de garage voor een auto-check-up (is dat een woord? Nu wel!) en ik pak de laatste billendoekjes, spenen en kleine kadootjes voor onderweg.

De dag daarvoor heb ik nog gewassen en koffers gepakt terwijl hij de papieren verzamelde. Het fascineert me dat dit voor ons beide volkomen vanzelf gaat. En het voelt nog eens goed ook, ieder zijn taak, geen stress. Dat gaat helemaal goedkomen! Laat die sneeuw maar komen…. oh, maar wie zou de sneeuw eigenlijk regelen??

Fijne vakantie,

Liefs Githe

Mijn naam is Githe van Leeuwen-Opdam. Met mijn man en 3 kleine kinderen woon ik in Alphen aan den Rijn. Naast mijn fulltime baan als prachtige mama ben ik werkzaam als orthopedagoog. Bij Prachtige Mama’s blog ik vanuit mijn pedagogische achtergrond en zullen vele facetten van de opvoeding de revu passeren. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier zult lezen en de info eruit pikt die je kan gebruiken om een nog prachtigere mama te worden.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";