Leuke herfst-knutsel-tips

Oh ik hou van dit jaargetijde ( behalve als het heel veel regent natuurlijk) !
De herfst met al zijn mooie kleuren vind ik heel bijzonder. Mooi om te zien hoe de natuur om je heen langzaamaan verandert. En na zo’n prachtige zomer kunnen we lang nagenieten.
En de dagen dat het zonnetje zich toch nog laat zien, kan ik er ook extra hard van genieten.

Helaas komen er ook minder mooie dagen aan.
Voor de dagen dat het wel regent, heb ik wat leuke knutsel-tips voor jullie verzameld.
Schuif met de kinderen aan tafel. Neem iets lekkers. Laat lekker de boel de boel en knutsel eens iets leuks met je kinderen. Zeker weten dat ze van deze ideeën wel warm worden.

Van collega blogger Linda van lifestylemommy´s mocht ik deze tips van haar met jullie delen:

Herfstbingo 

De herfst is natuurlijk het ideale jaargetijde om er samen met je gezin lekker op uit te gaan. Plan een gezellige boswandeling en neem deze leuke herfst-bingo mee. Zo betrek je de kinderen goed bij de wandeling en zijn ze zich bewust van hun omgeving. Erg leuk om zo op een speelse manier al  het moois van de natuur te ontdekken. Wie heeft er als eerste bingo???
De werkwijze is simpel en kan met goedkope materialen. Op de blog van Linda lees je de werkwijze; klik hier.

Voor een andere regenachtige herfstdag heeft Linda nog een leuke knutseltip:

Schatkistjes maken

Prikkel de fantasie van je kinderen en laat ze buiten eens op zoek gaan naar “echte schatten “. Eens kijken waar ze mee thuis komen.
Neem wat walnoten, glitter, mooi lint en laat ze de mooiste creaties maken! Wat zullen ze trots zijn op hun eigen gemaakte schatten.
Wie gaan jullie er mee verrassen?

Hier nog een leuke voorbeeld als inspiratiebron: 

Kijk snel op het blog van Linda hoe je deze schatkistjes kunt maken; klik hier. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie met de kinderen gaan verzinnen. Deel je straks je kunstwerken met de Prachtige Mama’s? Altijd weer leuk om inspiratie op te doen.
Veel knutsel-plezier allemaal!

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below