Leuke vakantie-tip!

Montelino’s adventurepath

Afgelopen zomer was ik met mijn gezin in Oostenrijk, in Saalbach-Hinterglemm om precies te zijn. Voor ons een nieuwe bestemming om zomers te bezoeken, we kenden de plek alleen van de mooie pistes en gezellige aprés-ski in de winter. Maar wat we al vaker hoorden en waar we al op hoopten; Oostenrijk is ook een heerlijke bestemming voor in de zomervakantie gebleken!

Vooral als je houdt van een actieve vakantie met het gezin is het hier fantastisch, er is zo ontzettend veel te doen met en voor de kids. Bij elk restaurantje lijkt standaard een enorme speeltuin te horen en in elke hoek waar je kijkt kun je oa. klimmen, mountainbiken, raften, wandelen, tokkelen en zwemmen, op zeer uitdagende plekken. En dat alles te midden van de prachtige bergen van het Salzburgerland, welke ondanks het hoogseizoen altijd een bepaalde rust uitstralen. Ik ben verkocht!

De absolute favoriet voor het hele gezin was ‘Montelino’s adventure path’. Een bergwandeling voor kinderen waarbij je samen, al wandelend en spelend, op zoek gaat naar het verloren speelgoed van clowntje Montelino. Vanaf de top van de Kohlmaisbahn, waar je onderweg naar boven in de gondel de mountainbikers spectaculair tussen de koeien onder je door ziet schieten, totaan het middenstation is de wandeling zo’n 3,5km en neemt met alle leuke stops een dagdeel in beslag. Inclusief een lekkere lunch bij de berghut (uiteraard weer met kindermenu’s, speeltuin en zelfs een zwembad) en wat extra pauze zou je er zelfs heerlijk een hele dag in de bergen van kunnen maken zonder dat ook maar één gezinslid zich verveelt, integendeel. Kinderen krijgen bij de start een eigen stickervel met plaatjes van de speeltjes die clowntje Montelino op de berg is verloren. Als er een speeltje gevonden is (en vaak een bijbehorende opdracht is uitgevoerd) mag de desbetreffende sticker geplakt worden. Totdat aan het einde alle stickertjes een plekje hebben in de speelgoedkist van Montelino. En zo vonden wij oa. zijn dino terug (wel eerst goed voelen!), de meters hoge trekpop (incl paal waarmee je als je sterk genoeg bent de trekpop in beweging krijgt, samenwerken dus), de dierenvriendjes in t bos, leerden we over verschillende paddenstoelen, troffen we een bos vol lachspiegels, een oefenterrein voor het circus van clowntje Montelino en nog veel meer… Zullen we morgen weer?

Heb je ook zo’n leuke vakantie-ervaring/tip deel ‘m gerust, we zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

En ken je iemand die ‘het volgend jaar echt eens anders gaat doen op vakantie’ tag diegene en help ze aan een super leuke doe-vakantie met het hele gezin.Website: klik hier  

Mijn naam is Githe van Leeuwen-Opdam. Met mijn man en 3 kleine kinderen woon ik in Alphen aan den Rijn. Naast mijn fulltime baan als prachtige mama ben ik werkzaam als orthopedagoog , en blog ik op diverse sites. Bij Prachtige Mama’s blog ik vanuit mijn pedagogische achtergrond en zullen vele facetten van de opvoeding de revu passeren. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier zult lezen en de info eruit pikt die je kan gebruiken om een nog Prachtigere Mama te worden.Liefs,Githe

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below