Mama is moe……..!

Moe, moeder, moeist….

Zo tegen het einde van het schooljaar hoor ik steeds vaker om me heen dat iedereen zo druk en vermoeid is. We lijken massaal toe aan vakantie te zijn, maar moeten wel eerst al die laatste werk-, school- en privéverplichtingen afronden. Collega’s zonder kinderen die alvast lekker op vakantie zijn maken de werkdruk nog wat hoger en op school is de eindspurt van musicals oefenen, rapportbesprekingen en schoolreisjes ingezet. Organisatorisch sta je als moeder deze weken vaak in de hoogste staat van paraatheid, maar gelukkig wel met dat ene hele mooie doel aan de eindstreep; vakantie!! Mijn oma (moeder van 6) scheen vroeger altijd de vlag uit te hangen als de vakantie eindelijk begon. Het verhaal gaat dat ze de vlag vervolgens ook weer uit hing als de vakantie voorbij was, maar daar denken we nu nog helemaal niet aan natuurlijk. Nu zijn we vooral nog even druk druk druk en moe, moeder, moeist.Nou kan een beetje vermoeidheid volgens mij geen kwaad. Je gaat een keer op tijd naar bed of ontspant een middagje en je bent er vaak wel weer bovenop. Deze vorm van vermoeidheid ligt helaas echter voor velen al even achter ons. De vorm van vermoeidheid waar wij prachtige mama’s meestal in verkeren is die van ‘moeder’. Op tijd naar bed werkt toch net iets minder als je er ‘snachts een paar keer uit moet, en de agenda van een heel gezin organiseren is toch net iets anders dan alleen je eigen agenda bijhouden.Dus langzaam aan ga je van moe, moeder naar moeist, en loop je op je spreekwoordelijke tandvlees.Je zou je het liefst in 3en splitsen en dan nog kwam je tijd te kort.Maar hou nog even vol, het is echt bijna vakantie en dan kan je hopelijk weer gewoon even lekker moeder zijn. Heerlijk op een ligbedje met een drankje in het zonnetje kijkend naar je kinderen met hun tomeloze jaloersmakende energie.

Tot slot wat kleine tips voor de laatste weken;- Maak lijstjes om het overzicht te bewaren- Neem een stuk chocolade ;)- Delegeer waar dat kan- Bedenk of iets NU echt belangrijk is- Pak die 5 minuten me-time om je theetje op te drinken (eventueel met nóg een stuk chocolade)- Ga sporten (nog leuker met een vriendin en klets gelijk weer even bij)- Adem in, adem uit….

Hang in there mommy’s, liefs Githe

Mijn naam is Githe van Leeuwen-Opdam. Met mijn man en 3 kleine kinderen woon ik in Alphen aan den Rijn. Naast mijn fulltime baan als prachtige mama ben ik werkzaam als orthopedagoog binnen mijn eigen pedagogisch advies en coachingsbureau, www.feddepac.nl , en blog ik op diverse sites. Bij Prachtige Mama’s blog ik vanuit mijn pedagogische achtergrond en zullen vele facetten van de opvoeding de revue passeren. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier zult lezen en de info eruit pikt die je kan gebruiken om een nog prachtigere mama te worden.Liefs,Githe

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";