Mama van een tweeling. #part3

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben dochter, schoon dochter, collega, zus, schoonzus, vriendin, buurvrouw, stiefmoeder, tante, klant en nog zoveel meer.Maar bovenal ben ik:Just myself. Carolien, 30 jaar en werk in het dagelijks leven 32 uur per week op een arbeidscentrum van Reinaerde voor mensen met een verstandelijke beperking.

2. Hoe is de samenstelling van je gezin?

Ik woon samen met mijn man Jeffrey en mijn twee stiefkinderen Jeroen (18), Nienke (16), onze dochter Kiki (5) en onze tweeling Luuk & Ties (1).Owja we hebben ook nog een hondje Baco en Stroop onze kat. Om onze 2 schildpadden Stinkie & Stinkie ook maar niet te vergeten.

3. Een tweeling; dubbel zo druk, of dubbel zo veel geluk?

Dubbel druk en dubbel geluk. Alhoewel dat drukke… ik weet niet beter meer. Maar soms door de dagelijkse beslommeringen vergeet ik dubbel te genieten. Hoe doe je dat eigenlijk dubbel genieten?

4. Wat zijn de voordelen van het opvoeden van een tweeling?

Luuk en Ties hebben altijd een maatje om mee te spelen. Verder ben ik van mening dat er geen speciale voordelen aan zijn. Tijdens mijn laatste zwangerschap zat er niet 1 in mijn buik maar 2, punt.!

5. Zijn er nadelen aan het opvoeden van een tweeling?

Die aandacht! Alsof een tweeling hebben het 1e wereld wonder is…?!Dit nadeel ervaar ik namens mijn dochter Kiki (5). Want op straat moeten lopen naast een tweeling wagen is niet leuk! (Zeker niet als je liever twee zusjes had gekregen! Bij deze nogmaals sorry Kiki)

Een tweeling wagen is een ware attractie. Iedereen kijkt ernaar iedereen zegt er wat over of vraagt van alles aan papa of mama.Maar mijn prachtige meisje wat er naast loopt wordt meestal niet gezien! Zij is voor mij net zo bijzonder als de tweeling. De oudste twee kunnen dit relativeren gezien hun leeftijd. Maar ook zij zijn niet minder speciaal voor ons.

Dus lieve mensen vraag ook eens aan een eenling hoe het met ze gaat of vertel ze hoe leuk u ze vindt! Dat mijn tweeling ook eens rustig in de kinderwagen wil zitten zonder aangeraakt of bekeken te worden, weet ik zeker.

Okey okey en nu ga ik toch zeggen wat iedereen altijd vraagt:

– Ja, die tweeling wagen is een kl*te ding. Vooral in winkels en op smalle stoepjes.

– Ja, dubbel zoveel poepluiers vind ik vies.

– Ja, alles is 2x zo duur & alleen maar omdat er opstaat: tweeling!

– Ja, ik zie nu al op tegen de zwemles. Twee peuters omkleden en in het gareel houden. Terwijl je zelf met een veel te dikke trui aan, je kapot staat te zweten met een gemaakte glimlach waar je u tegen zegt.

6. Heb je nog tijd voor jezelf? En zo ja; hoe benut je die het liefste?

Ja zeker. Elke avond rond circa 19.00u als de 3 kleintjes veilig in hun eigen bedjes liggen, heb ik mijn handen vrij. Dan is er tijd om het huishouden te doen of om af te spreken met vriendinnen. Op die momenten is bankhangen ook een favoriete bezigheid geworden.Owja en als ik heel even alleen en rustig op de wc zit met de deur op slot & niemand weet dat ik daar zit. Omdat ik iedereen heb wijs gemaakt dat ik “even” naar de wasmachine ben gelopen.

Het zijn de kleine dingen die het doen 😉

7. Wat is het allerleukste aan mama zijn van een tweeling?

Die twee stralende gezichtjes als ik onze mannetjes uit bed ga halen.

8. Wat vind je het mooiste aan het moederschap?

– Onvoorwaardelijke liefde voor mijn kinderen.

– De levenslessen die de kinderen mij geven.

– De liefde die ze mij geven ook al heb ik een foutje gemaakt op mijn werk, staan er nog 3 volle wasmanden op zolder of mijn haar na een dag zwoegen op het werk meer weg heeft van een vogelnest waar de ratten aan gegeten hebben en ben ik vergeten mijn rechter wenkbrauw te tekenen. Het veranderd niets aan hoe zij mij zien.

9. Wat vind je het moeilijkste aan het moederschap?

De onzekerheid waarmee het moederschap gepaard gaat. De ongezouten oordelen van andere ouders (meestal vooral moeders).

De huidige verharding van de maatschappij. Geen enkele ouder wil zijn kind vertellen/ uitleggen wat een kinderlokker is, waarom mensen elkaar pijn doen ect.

Maar het ergste vond ik nog dat ik onze dochter moest vertellen, waarom die meneer op een trompet stond te blazen terwijl er ondertussen, oneindig veel kisten met menselijke resten uit militaire vliegtuigen werden gehaald! Ik wil mijn kinderen niet vertellen waarom de wereld zo vaak huilt!

Ik probeer dit te compenseren door zoveel mogelijk te vertellen hoe mooi de kleine dingen in het leven zijn. Dat is meteen ook weer heel mooi aan het moederschap! Ze laten mij de mooie dingen zien & ik mag hun daar dan weer over vertellen.

10. Heb je een leuke anekdote over jouw tweeling?

Dat het gras bij de buurman altijd groener is, weet de tweeling allang. Het eten op het bord van je broer smaakt sowieso altijd beter dan dat op je eigen bord.

Wist u trouwens dat het speelgoed dat je broer vast heeft per definitie leuker is dan het speelgoed in je eigen handjes? Ook als dit exact hetzelfde exemplaar is?

11. Heb je een gouden tip voor andere Prachtige Mama’s?

Let it be, je bent goed zoals je bent!

Ruimte voor opmerkingen/aanvullingen:/

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below