Mama van een tweeling. #part5

Interview Prachtige Mama’s van een tweeling

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Sacha Oostrom-Holla, in het dagelijks leven werk ik parttime bij een drukkerij als marketingmedewerker en grafisch vormgever. Daarnaast maak ik vanuit huis trouw- rouw- en geboortekaartjes.

2. Hoe is de samenstelling van je gezin?

Ik ben getrouwd met Jelle en samen zijn wij trotse ouders van Minne en Juula, twee vrolijke meiden van (bijna) 5 jaar.

3. Een tweeling; dubbel zo druk, of dubbel zo veel geluk?

Dubbel zo veel geluk! Zoals een vriendin van mij ooit al zei tijdens mijn zwangerschap;

tweeling zijn is het mooiste wat je je kind kunt geven.

4. Wat zijn de voordelen van het opvoeden van een tweeling?

Ze hebben hetzelfde ritme, al hun hele leven. Eten hetzelfde, slapen op dezelfde tijd, gaan naar dezelfde creche/school/BSO, zitten samen op ballet, en volgen tegelijk zwemles.

5. Zijn er nadelen aan het opvoeden van een tweeling?

Dat ritme ;). Want je maakt zo alles 1 keer mee. Minder 1 op 1 tijd per kind. Datzelfde ritme zorgde er bijvoorbeeld ook voor dat ze tegelijk afscheid namen van de creche, en tegelijk voor een ‘leeg’ huis op mijn vrije dagen.

En laatst keek ik mijn foto’s terug en kwam ik verschillende foto’s terug van hun peutertijd. Tegelijk drama maken. Bij voorkeur in volle supermarkten was hun specialiteit. Boodschappentassen en twee peuters die spontaan op de grond hun schoenen uitgetrokken hadden… geen goede combi. Nu kan ik er om lachen ;)!

6. Heb je nog tijd voor jezelf? En zo ja; hoe benut je die het liefste?

O, ja hoor! Ik heb alle tijd om trouw-, rouw- en geboortekaartjes te maken. CrossFit 3-4 keer per week en ga geregeld erop uit met mijn man en vriendinnen.

7. Wat is het allerleukste aan mama zijn van een tweeling?

Ik geniet iedere dag weer van de bijzondere momenten tussen de meiden. Zo staan hun bedjes tegen elkaar aan en zie ik ze s’avonds geregeld tegen elkaar aangekropen in bed liggen.

De onderonsjes die ze met elkaar hebben en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Zij hebben echt elkaar op de eerste plek staan.

8. Wat vind je het mooiste aan het moederschap?

Het geluk wat de kinderen je geven. Ze laten je iedere dag genieten, relativeren het leven en zijn de zonnetjes in huis.

9. Wat vind je het moeilijkste aan het moederschap?

Misschien toch wel sommige tweelingkeuze’s. Wel of niet samen in 1 klas bijvoorbeeld.

10. Heb je een leuke anekdote over jouw tweeling?

Minne had vorig jaar een leuk gesprek met een klasgenootje waarbij zij haar uitleg gaf over het onstaan van een eeneiige tweeling.

Hij vond het maar lastig om naast haar te zitten omdat zij zo op Juula leek.

Klasgenootje: ik kan jullie niet uit elkaar houden

Minne; dat komt omdat ik eeneiig ben.

Klasgenootje: wat ben jij?

Minne: eeneiig, ik zat samen met mijn zusje in 1 ei.

Klasgenootje: kom jij uit een ei?

Minne: ja jij ook maar jij zat er alleen in.

Ook grappig is hun visie op later. Zo willen ze beiden in dezelfde straat gaan wonen. Met hun kleuterliefdes Sam en Thijs, ook een eeneiige tweeling.

Ze wisselen nog wel eens af, want eigenlijk zijn ze beiden erg leuk ;).

Minne wil dan later ook graag een tweeling, net zoals zij zelf is.

Juula liever een drieling, want tenslotte hebben we die nog niet!

11. Heb je een gouden tip voor andere Prachtige Mama’s?

Til je kinderen zo lang het kan. Niet om ze te verwennen of wanneer ze niet willen lopen. Nee, gewoon met een dansje in de kamer of s’avonds bij het naar bed gaan. Er komt een tijd dat ze echt te zwaar zijn, en dan gaat dat niet meer. Die tijd komt ook hier, vast sneller dan gedacht, maar tot die tijd dansen wij door de kamer.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below