Mama van een tweeling. #part6

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?Ik ben Monica de Vink. En ik ben voordat de tweeling er kwam helemaal thuis komen te zitten. Waardoor ik nu alle tijd heb voor hun. Daarvoor werkte ik als directrice en leidster van een zelf gestarte kleinschalige kinderopvang (BSO en KDV). Dit heb ik in 2009 gestart met 2 vriendinnen. 2. Hoe is de samenstelling van je gezin?Mijn gezin bestaat uit totaal 7 personen en een hond 😉 Mijn partner is Henk (46) wij hebben samen 5 kinderen:Yara 11 jaar, Nina 8 jaar, Kyan 6 jaar en de tweeling dames Merel & Mylene nu bijna 15 maanden.En onze hond Pako die ik altijd moet noemen van mijn zoon ?3. Een tweeling; dubbel zo druk, of dubbel zo veel geluk? Ik ben voor dubbel zo veel geluk. Het scheelt natuurlijk wel dat ik de nodige ervaring heb en het voor mij nummer 4-5 is. Je bent meer gewend en je kan het beter handelen en het krijgen van een kind is niet nieuw.. dus gaat het je wat beter en sneller af.4. Wat zijn de voordelen van het opvoeden van een tweeling?Voordelen: De kinderen zijn gewend aan soms even wachten.De kinderen hebben altijd een maatjeZe worden heel makkelijk in alles omdat ze alles moeten delen etc. Nadelen:Je kan niet altijd ze beide troosten indien nodig. Bijvoorbeeld met beide ziek zijn.Je moet wel wat strakker plannen wil je het ritme er goed in houden. 5. Zijn er nadelen aan het opvoeden van een tweeling? Wat ik al een beetje schreef nadelen zijn dat er wel eens momenten zijn dat ze je beide nodig hebben en dan toch moet je dit verdelen en dat is lastig soms.6. Heb je nog tijd voor jezelf? En zo ja; hoe benut je die het liefste?Er zijn altijd de slaapjes en in mijn geval spelen ze geregeld heel lief en daar kan je het een en ander in doen, maar tijd voor jezelf ehh.. dat gaat bijna altijd op in het huishouden 😉Avonden neem ik vaak als de papa thuis is en dan heb ik tijd om even een kopje koffie te doen met een vriendin.7. Wat is het allerleukste aan mama zijn van een tweeling?Het is super bijzonder en zo voelt het ook. Het zwanger zijn, de geboorte, het leven met een tweeling.. ik bekijk het met regelmaat en wat is het heerlijk twee van die blije mooie moppies… je krijgt veel aandacht om je heen.. omdat het zo bijzonder is.. en bij elke keer als je aangesproken wordt voel je je trots.. dat jij hun mama mag zijn!

8. Wat vind je het mooiste aan het moederschap?Dat deze mooie, schattige en oh zo bijzondere kindjes mijn kindjes zijn en ik hun mama mag zijn. Dat je je zelf mag herkennen in hun. Elke lach of bijzonder moment je voelt het door je hele lijf! Een kind van jezelf vult voor altijd je hart! Het is het mooiste wat je kunt krijgen.9. Wat vind je het moeilijkste aan het moederschap?Het steeds wat moeten loslaten onderweg naar het groter worden.10. Heb je een leuke anekdote over jouw tweeling?  Ik heb vooral veel leuke opmerkingen die ik in de loop van de 15 maanden heb mogen ontvangen. Mijn kids zijn nog iets te klein om echt een anekdote te geven.Maar de opmerkingen die ik onderweg kreeg blijven enorm bijzonder… Of ik zelf gekozen heb voor het krijgen van een tweeling.. Een van mijn dames heeft rode haartjes en de complimentjes/opmerkingen zijn zo leuk. Van mooi, tot schattig, maar ook. Het is uitstervend ras hé 😉 ehh is t een ras?Heb je heel veel wortels gegeten? Dan blijkt je kindje dat op te pikken en nog heel veel meer opmerkingen.. van de ontdekking en zwangerschap tot bevalling en tot nu mensen zijn enorm nieuwsgierig en vragen het hemd van je lijf, maar het maakt mij trots en het zijn mijn mooie kinderen waar ik iedere dag enorm van geniet!11. Heb je een gouden tip voor andere Prachtige Mama’s? Doe vooral lekker hoe jij het wil. Laat je moedergevoel  de keuzes maken wat voor jou en je kind(eren) het beste is.. Spreek vooral goed uit wat jouw wensen zijn zodra je tweeling in aantocht is. Tip die mij enorm heeft geholpen. Voed de kids ongeveer met een verschil van 30 min er tussen. Zo heb je ruimte voor beide kinderen om persoonlijke aandacht te kunnen geven. Consultatie bureau. Plan ze niet in dezelfde week qua prikjes, maar laat ze een week achter elkaar komen..dan heb je geen twee zieke baby’s in een keer 😉Ruimte voor opmerkingen/aanvullingen:/

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";