Moederschap = zorgen (maken) voor (om) je kind!

Zorgen
Als moeder zorg je voor je kind. Dat is vanzelfsprekend.  Wanneer ze nog héél klein zijn gaat dit zorgen voor ook gepaard met zorgen maken om...De meest simpele dingen kunnen een enorme stressfactor worden wanneer de uk nog klein is. Met het bepalen van de juiste kleding en de uk voorzien van voedsel kun je al de hele dag zoet zijn.

Temperatuur
Heeft hij/zij  het niet te warm? Is het niet te koud? Ai ; koude armpjes snel een vestje aan. Na een uur een klam nekje. Dus vestje weer uit.
In de wandelwagen. Wel of niet een doekje. Wel of niet een dekentje. Mutsje op mutsje af. Oeh een beetje wind snel de kap omhoog. Zon, parasol uit klappen, wandelwagen draaien. Man man man niet te doen gewoon. Je  hebt er zowat een dagtaak aan. 

Eten
En dan het eten.  Is het te veel of te weinig. Geen zout, geen suikers, alles moet vers. Alleen het allerbeste is goed genoeg. Zouden ze nu genoeg gegeten hebben of niet. Je kunt er constant mee bezig zijn. En dan heb je ook nog de "gezonde-mama-maffia" om je heen. Nee hoor die van mij krijgt NOOITTTTT een potje. Weet je wel wat daar in zit? Zo slecht. Zo ongezond. Nee hoor alles zelf koken en invriezen in van die handige ijsklontjes bakjes. Zucht. 
Ik geef mijn zoon regelmatig een banaan mee naar school als fruithap. Daar is hij namelijk dol op. Tot op een dag 1 van bovenstaande moeders zei; een banaan...??? Nou jij maakt je er gemakkelijk van af! 
- HUH- ???
​Dat bedoel ik. Mama-maffia; wees op je hoede. 

Moederschap
Als de kinderen iets groter worden wordt het zorgen wel iets gemakkelijker vind ik. Ze melden zich bijvoorbeeld als ze honger hebben. Trekken zelf dat vest uit als het te heet wordt (ook hun onderbroek trouwens, dus let wel op). En springen regelmatig al geheel zelfstandig onder de douche. En dat maakt het moederschap sommige dagen iets gemakkelijker.

Een ander verhaal zijn de zorgen om je kind ipv voor je kind. Dat wordt er nooit beter op.

Operatie
De jongste moest onlangs geopereerd worden aan trommelvliesbuisjes in zijn oren. Een ingreep van niks. Binnen 15 minuten is het gefikst en is het niet meer kunnen horen verholpen.
Dapper als ik ben op dit gebied (not) liet ik manlief met de uk meegaan. En dat bleek een gouden combinatie. Hij heeft geen traan gelaten (de uk ook niet) en hij vond het zelfs gezellig in het ziekenhuis.
Na 2 uur mocht hij weer mee naar huis en kon ik hem lekker vertroetelen. De informatiefolders had ik van voor tot achter doorgelezen, maar dit was gelukkig vlekkeloos verlopen. Mooi! 


Rode wangen
4 uur na de ingreep kreeg mijn kleine kippie wel erg rode wangen. Ik voelde met mijn moederhand zijn voorhoofd en die was gloeiend HEET!!!

Verdomme.....

Bij koorts moet u direct bellen had ik in de folders gelezen. Snel zocht ik de thermometer op en ja hoor 39,7 werd er aangetikt. Mijn eerst zo rustige hart sloeg direct op hol. En de zorgen drongen mijn lijf binnen. 

Koorts na een operatie. Dit is niet goed....
Ik denk dat ik in al de afgelopen jaren dat ik moeder ben nog nooit zo bezorgd ben geweest als op dat moment. Gadver.  

Na een extra check in het ziekenhuis is het allemaal weer goed gekomen. De koorts nam de dagen erna langzaam af en daarmee ook mijn zorgen.
Die irritante zorgen die onder je huid gaan zitten.
Die zorgen dat je slecht slaapt.
Die zorgen dat je er staat in opperste paraatheid,.
Ze verdwenen langzaam weer iets naar de achtergrond.  
Zo maakten ze weer ruimte voor dat andere zorgen.
Sneed ik appels in stukjes en bestrooide ze met liefde en  met kaneel. (lees je mee maffia- mama,  dus hij krijgt niet alleen bananen....)
Zorgde ik voor waterijsjes voor de zere keel. Voelde ik zijn voorhoofd 150 keer per dag en speelde ik 230 keer een potje Uno met hem. Zorgen voor je kind dat is heerlijk.

Zorgen maken om je kind daar ben ik even helemaal klaar mee! 

Liefs,
Rachèl 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";