Nieuwe gastblogger; Saskia van Zas & Zo interieurstyling!

Lieve Prachtige Mama’s,

Mijn eerste blog voor Prachtige Mama’s! Eigenlijk vind ik het een hele eer om deel te mogen uitmaken van zoveel leuke gastbloggers. Ik hoop dat jullie vanaf nu mijn blogs met veel plezier zullen lezen.

Allereerst zal ik me kort voorstellen: Ik ben Saskia de Ruiter, 44 jaar, alweer bijna 15 jaar getrouwd met Erik-Jan en trotse moeder van 3 kinderen: Floortje (13), Benthe (11) en Hugo (9). Sinds ruim een jaar heb ik mijn eigen interieurstylingbedrijf: Zas & Zo Interieurstyling. Van mijn hobby heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt en dat is best spannend als je niet meer in de studentenleeftijd zit! Van origine ben ik verloskundige en heb ik samen met Sabine, de andere gastblogger, de opleiding tot verloskundige gedaan. Een prachtberoep, totdat je rugklachten krijgt. En dat was voor mij het einde van het hoofdstuk verloskunde. Heel jammer, maar superblij met dit nieuwe hoofdstuk dat “interieurstyling” heet. En toen kwam het bloggen op mijn pad… Heel leuk om mijn kennis en tips met jullie via deze weg te mogen delen!

Ik werd wel wat nerveus toen ik moest verzinnen waar mijn blog over zou gaan. Het moest namelijk wel Prachtige Mama’s waardig zijn! Uiteindelijk is het “Tips voor een speelhoek” geworden. Verzoeken voor volgende onderwerpen zijn meer dan welkom! Oké, hier komt ie…

Tips voor een speelhoek

De onrust die je voelt als de hele woonkamer overhoop ligt met allemaal speelgoed, kinderboekjes en playmobil… Herkennen jullie het? Toen onze kinderen nog in de “speelhoek-fase” zaten, zorgde ik er altijd voor dat het speelgoed opgeruimd was als ik met m’n kop thee ’s avonds op de bank plofte. De kids lagen in bed, ik had even tijd voor mezelf en helemaal geen zin in troep om me heen. Een speelhoek was de uitkomst: het stond gezellig en binnen no time was alles weggestopt in kastjes, bakken of manden. Maar… je hebt speelhoeken en speelhoeken! Ik zal jullie een paar tips geven hoe je op een simpele manier een leuke hoek maakt.

Kleuren in je speelhoek

Allereerst bepaal je waar een speelhoek(je) komt. Deze hoeft niet mega te zijn, maar wel groot genoeg om je kind(eren) te laten spelen. Gebruik de kleuren van je huidige interieur en laat deze terugkomen in de speelhoek. Deze vormt dan één geheel met de rest van je woonkamer en dat geeft rust. Wat leuk is, een speels effect geeft en een trend is, is met vlakken op de muur te werken bij de speelhoek. Dit kan als een soort lambrisering zijn, maar ook andere vormen op de muur (driehoek, vierkant, cirkel) geven een mooi effect. Met schilderstape maak je vlakken op de muur van elke vorm naar keuze, je kleurt ze in met muurverf en je hebt een prachtig, zelf ontworpen, vlak op de muur! (zie foto)

Een bureautje

Kinderen vinden een bureautje om aan te tekenen en te knutselen prettig. Dit is heel simpel te maken door 2 kastjes (bijvoorbeeld van Ikea) van de juiste hoogte met enige afstand op de grond te zetten, een op maat gezaagd blad (of geschuurde houten planken) erop te bevestigen en klaar is je bureautje/knutselplek voor je kind(eren)! Zorg ervoor dat de ruimte tussen de kastjes groot genoeg is om één of meerdere stoeltjes tussen te zetten. De kastjes kunnen weer dienen als opbergruimte voor al het speelgoed. En zijn je kinderen te groot geworden voor de speelhoek? Leg een paar kussens en/of plaids op het blad en je hebt een leuke bank!

Stoeltjes

Tegenwoordig zijn er erg leuke stoeltjes in mini-formaat te koop. Zeker als dit overeenkomt met jullie eetkamerstoelen, vormt dit ook weer een mooi geheel. Kijk eens op www.dominidesign.com; Daar kom je zeker wat leuks tegen

Decoratie aan de muur

De muur boven de speelhoek hoeft niet vergeten te worden! Op de fotoplanken van Ikea kun je fotolijsten (met bijvoorbeeld foto’s van de kinderen en van het gezin) zetten, maar ook andere leuke accessoires. Hierdoor wordt de speelhoek een echte eyecatcher. En het prettige van deze planken is dat er niet steeds geboord hoeft te worden als je van lijsten of accessoires wilt wisselen. Gewoon iets anders op de planken zetten!

Heb je toch meer met een fotocollage van verschillende lijsten aan de muur? Op internet kun je verschillende voorbeelden vinden van fotocollages.

DIY: Tipi-tent

Is jouw woonkamer groot genoeg voor meer dan alleen een bureautje? Dan is het erg leuk om een tipi-tent voor jullie kleintje neer te zetten. Heel gemakkelijk om zelf te maken en tijdens de zomer gaat de tent gewoon mee naar buiten. Omdat je de tent zelf kunt maken, bepaal je ook helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien. Er zijn tal van leuke stoffen te koop (Kwantum heeft leuke, stevige stoffen voor weinig), het kan een stoere tent worden of juist een prinsessentent. In de volgende link staat precies beschreven hoe je een dergelijke tent zelf kunt maken: http://www.woontrendz.nl/tipi-tent-doe-het-zelf/

Veel succes met het maken van jullie eigen, persoonlijke speelhoek! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten, dus deel gerust foto’s!

Warme groet,

Saskia

Bronnen: Alle foto’s van Pinterest

Saskia

Ik ben Saskia (44), getrouwd en moeder van 3 kinderen: Floortje (13), Benthe (11) en Hugo (9). Met mijn bedrijf Zas & Zo interieurstyling geef ik met heel veel plezier interieuradviezen, maak ik interieurontwerpen en verzorg ik de interieurstyling, zowel voor particulieren als bedrijven. Elke keer is het weer een feest om van een huis een ècht thuis te maken of een fijne werkplek te creëren. Nieuwsgierig? Jullie kunnen mij volgen via mijn website https://zasenzo.nl, via facebook https://www.facebook.com/zasenzo/ of via instagram https://www.instagram.com/zas.en.zo/

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";