Number 1

Voordat ik moeder werd dacht ik nooit na over termen ‘metime, tijd voor mezelf, even niets moeten, even niets hoeven’. Dat hoefde ook niet, want alle tijd wás ook voor mezelf. Het aantal uren die ik werkte, heb ik zelf voor gekozen, wat ik in mijn vrije tijd deed mocht ik zelf beslissen. Het was gewoon en normaal om zelf mijn tijd in te delen.

Toen ik moeder werd gebeurde er iets wonderlijks. Naast dat ik een prachtig mooi wezentje op de wereld had gezet, wat al wonderlijk genoeg is, slupte hij ook al mijn tijd op. Of eerlijk gezegd, ik liet dat opslurpen. Elk vrij uurtje was voor hem, elke vrije gedachte was voor hem. Elke vakantie was niet meer doen wat ik alleen wilde, maar ook wat mijn gezin nodig had. Is dat niet gewoon wat het ouderschap vraagt? Je bent er behoorlijk wat tijd mee kwijt, en ja dat is een keuze als je de pil weggooit, maar wat voor impact dit zou hebben, maar goed dat we dat niet weten. Want heftig dat ik het vond dat ineens alles in het teken stond van dat kleine wonderlijke wezentje.

Maar veel later, besefte ik pas dat ik niet alleen maar moeder ben, dat niet alle minuten naar de kinderen moeten, dat niet alle tijd, aandacht en gedachtes voor de kinderen zijn. Ik ben ook Petra, vrouw van, vriendin van, collega, buurvrouw etc etc. En juist al die verschillende rollen helpen mij om mezelf op 1 te zetten. Om lekker in mijn vel te zitten, voor mezelf, maar nog belangrijk voor mijn kinderen.

Door juist mezelf op 1 te zetten, zet ik indirect de kinderen wel op nummer 1. Doordat ik lekker in mijn vel zit, ben ik echt de moeder die ik wil zijn en die ik ben! En daar heb ik aandacht voor mezelf voor nodig. Tijd voor mezelf, tijd met vriendinnen, mijn man, werk etc. Allemaal dingen die ik fijn vind om tijd voor te maken, ik ben niet alleen maar mama. Juist door af en toe even niet te mama’en, merk ik dat ik een leukere mama ben.

Best grappig, dat ik eerst dacht dat een goede mama bestaat uit alle aandacht en tijd steken in de kids, wat ik slopend vond. Terwijl ik juist echt leuker ben door dingen voor mezelf te doen, wat een bevrijding!

In mijn praktijk voor Relatie- en Gezinscoaching, waar ik ook mama’s coach, hoor ik vaak moeders zeggen dat hun tijd wel weer komt als de kinderen groot zijn. Onzin, weet ik nu. Denk eens na over waar jij gelukkig van werd voordat je kinderen had, maak je daar nog tijd voor? Want door de komst van de kinderen is die behoefte echt niet opeens weg.

Wat zou er gebeuren als jouw tijd er nu is, wat merk jij, maar vooral wat merken je kinderen hiervan? Die laatste vraag is echt belangrijk, want als jij lekker in je vel zit, door jezelf op 1 te zetten, dan zet je daarmee ook je kids op 1. Want jij bent echt de leukste mama die er is!

Liefs,
Petra


Hoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!

Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";