Okay Koekel

Boys & their toys…… Dol op gadgets, dat is de man hier in huis wel. Vooral gadgets met een snoer eraan of die via blauwe tanden of wireless te connecten zijn.

Zwart monstertje
Dus kwam er onlangs een klein zwart monstertje bij (dit is niet racistisch bedoeld overigens). De beschuit met muisjes heb ik achterwege gelaten en de slingers hing ik ook niet op. Het zwarte monstertje heet ‘Sonos’. Sonos Move om precies te zijn. De navelstreng bij deze versie hebben ze ‘losgekoppeld’. Je kunt ‘m dus heel makkelijk meenemen. (I like to move it, move it…)

Eerste woordjes
Nog mooier is het dat Sonos Move niet alleen ‘lopend’, maar ook pratend in je huis komt. Hij/zij (gender neutraal) kan namelijk connecten met Koekel (in de volksmond beter bekend als Google). Om dat te doen roep je “Okay Koekel”. Je hoort dan een korte toon en je geeft Koekel een opdracht.

Alle begin…..
Net als bij alle kleintjes is het begin soms wat moeilijk. Neem bijvoorbeeld de opdracht: “Okay Koekel, speel Bohemian Rhapsody“. Koekel reageert dan met: “B O H E …..” Spelen of spellen, het is ook maar één letter verschil. Sonos Move kan hier niets aan doen. Het is Koekel assistent die nog niet altijd even soepel werkt.

***Koekel
Ondertussen roept iedereen hier in huis om de haverklap “OKAY KOEKEL”, gevolgd door een opdracht. Veelal om een of ander ‘leip’ nummer aan te zetten via Spotify. Maar ja, omdat Koekel soms net zo ‘slecht’ luistert als die draakjes van ons, krijgen we soms de meest uiteenlopende muziek te horen. Het is dan wel weer een mooie manier om nieuwe nummers en andere genres te leren kennen. Ik word er alleen af en toe krankjorum van, van dat ‘ge-koekel’. “Okay Koekel, wat wordt het weer morgen? Okay Koekel, hoe oud is Andre Hazes junior? Okay Koekel, …..Okay Koekel… Houd je *** Koekel!” Die laatste kwam van mij….

Nog meer
Vriendlief vertelt enthousiast dat je Sonos Move ook kunt koppelen aan het automatische slot op de deur, aan je televisie, en, en, en….. Ik ben allang blij dat de wifi goed werkt, het automatische slot op de deur connect met mijn telefoon zodat dat kreng van het slot af gaat wanneer ík dat wil en de televisie aan en uit gaat wanneer ik zelf op die rode knop druk. Als ik überhaupt al de beschikking en controle heb over de afstandsbediening!

?

Knop
Gelukkig heeft onze Sonos Move ook knopjes en kun je Koekel uitzetten. Dan kan de hele wereld “OKAY KOEKEL” roepen, maar onze Sonos Move blijft dan heerlijk stil….. De kracht van stilte…. Na Sonos Move met Koekel assistent ga ik die nog meer waarderen….  .

Groet,
Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige bij een woningstichting en als zelfstandige onder de naam Commando Pinkelen. Ik woon in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below