Onbeperkt genieten!

Het is vrijdag middag en als de schoolbel is gegaan komen er 2 vrolijke meisjes op me af gerend, allebei gevolgd door een jongen.
Waar ik anders goed bereken wie er wanneer een vriendje of vriendinnetje meeneemt, mogen ze vandaag allebei een vriendje meenemen.

En dat is feest!

Dus zo loop ik met een viertal kinderen, één op mijn heup en één wachtend in de auto.
Mijn klasje van 6 komt olijk bij ons huis aan en stuift alle kanten op. Prima, want zo kan ik mooi pannenkoeken bakken, wat de speeldate van de meiden helemaal compleet maakt!

„ Het lijkt wel een feestje mam!”

Je zou zeggen dat een huis vol vriendjes en vriendinnetjes een heel normale zaak is, zeker als je 4 kinderen hebt, maar dat maakt ons gezin nèt wat anders dan de meeste gezinnen. Onze oudste van 9 is verstandelijk beperkt en snel overprikkeld, wat maakt dat ik als moeder afspraakjes net wat anders en tactisch moet inplannen voor de rust en harmonie in ons gezin. Blij ben ik dan ook dat we in een kinderrijke buurt wonen, waar onze meiden in de zomer naar hartenlust kunnen spelen en meer buiten dan binnen te vinden zijn.

In de winter is dat anders, en vind ik speelafspraakjes soms best even lastig. Mijn oudste blijft gezellig beneden, en fladdert in de rondte als hij merkt wat ik aan het doen ben. „ Koeke koeke” roept hij gebrekkig maar vol passie! Praten is voor Ezra erg lastig, maar voor de fijnste dingen in zijn leven, waar pannenkoeken van in de top 5 staan, doet hij erg zijn best die goed te zeggen. Die kleine woordjes van hem, plus al het gestommel van boven toveren een glimlach op mijn gezicht. Als de pannenkoeken klaar zijn hoef ik zowaar maar één keer te roepen en vult mijn tafel zich met hongerige kindjes. En waar Ezra meestal in zulke situaties de druk te hoog vindt en zijn oren dichtdoet, kijkt hij nu om zich heen en probeert net zo mee te doen als de rest. Hij vindt het ogenschijnlijk leuk dat er zoveel kindjes aan tafel zitten die allemaal even gek zijn op pannenkoeken als hij.

Ik sta verbaasd, en ben blij verrast, blijkbaar kan hij dit aan! Betekend dat dat er nu elke week een pannenkoeken festijn zal zijn in huize Meijers? Nee, laten we wel realistisch blijven. Een gezin met een beperkt kind blijft anders, hoe graag ik dat ook zou willen ontkennen. Maar genieten doe ik zeker op een moment als deze, en neem ik mijn met stroop en suiker besmeurde tafel helemaal voor lief. Aan het einde van de middag krijg ik ineens een hele dikke knuffel van mijn dochter. „ Mam, weet je wat ik zo leuk vind? Dat Ezra het ook zo leuk vond dat onze vriendjes kwamen spelen, zo is het net of onze vriendjes ook zijn vriendjes zijn!’

Ik geef haar een hele dikke kus en ongezien veeg ik een traan weg van mijn wang…

Liefs,
Evelien


Ik ben Evelien Meijers, 30 jaar, getrouwd met de mijn jeugdliefde Jonathan en mama van Ezra ( 2010) Yenthe ( 2011) Ziva ( 2014) en Chloé ( 2017) 
Ik hou erg van leuke dingen ondernemen met mijn kinderen en van eindeloos gezellige avonden met vriendinnen. Mijn geloof is mijn passie. Met een druk en speciaal gezin, waarvan mijn oudste verstandelijk beperkt is, heb ik mijn eigen kijk op opvoeden gekregen en denk ik niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Mijn kijk op het moederschap is nuchter en eerlijk, met een grote knipoog en vol dankbaarheid. Je kunt mij ook volgen op Instagram: klik hier
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";