( Ont)- spannende cupping massage

Hoewel ik enorm hou van veiligheid en mijn vaste gebruiken, weet ik ook inmiddels dat juist buiten mijn comfortzone de echte magie te vinden is. Dus kabbel ik meestal rustig voort in de voor mij zo vertrouwde wateren, tot er weer iets totaal onverwachts op mijn pad komt en ik voel dat ik dat toch echt even moet proberen… Even uit die comfortzone.

En zo kwam het dat ik enkele weken geleden bij Simone op haar massagetafel ben beland. Wij hadden het idee om onze volgers eens te verrassen met een heerlijke, ontspannende cupping massage. Ik hoorde dat het naast anti-cellulitis ook stress-verlagend werkt en dat leek me na dit spannende coronajaar geen overbodige luxe. Dus graag wilde ik de cupping eerst zelf ervaren. Uit mijn comfortzone, maar zo wist ik tenminste welke prijs ik zou weg geven. En ik was heel benieuwd of die cupping wel my cup of tea zou zijn.

Cupping is momenteel helemaal hot and happening, maar is een massagetechniek die al eeuwen oud is en zijn oorsprong heeft vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Cupping massage is een techniek waarbij de huid wordt aangezogen, je huid trekt vacuüm. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het direct zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van de levensenergie QI. Deze vacuüm massage is een echte hype en heeft vele fans, dit komt door de talloze fysieke en mentale voordelen.Cupping kun je laten toepassen in je gezicht. De zogeheten facial cupping. Met facial cupping wordt de bloedtoevoer naar je gezichtshuid verbeterd en wordt de soepelheid van je huid bevorderd. Ook verstevigt het je huid, doordat de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit heb ik even mogen ervaren. Ik gebruik natuurlijk de beste huidverzorging ( Novage ) van Oriflame, dus de huid van mijn gezicht bied ik al het allerbeste.
En dus had ik meer interesse om de cupping ter ontspanning uit te proberen. Op mijn nek en rug.
Het afgelopen jaar, met alle corona perikelen heb ik als zeer intens ervaren. We hebben als gezin corona gehad. Mijn ouders hebben corona gehad en ik heb daar flink wat zorgen om gehad. En die zorgen en spanningen resulteren bij mij in gespannen spieren in mijn schouders en boven rug. Het is mijn stress plek zeg ik altijd. Verlichting was dus gewenst!

Simone vertelde mij dat de cupping de eerste keren als pijnlijk kan worden ervaren. Hier was ik niet zo bang voor. Als Prachtige Mama heb ik 2 flinke kinderen op de wereld gezet. Alles wat daarna gebeurt kan alleen maar meevallen…..

Dat had ik even mis! Zie hier de reactie van mijn rug….Het was zeker op bepaalde plekken best wel pijnlijk. En ik ben geen piepert….maar de spanning was dus voelbaar en dit kwam tijdens de cupping maar al te goed naar voren. Ondanks de gevoeligheid was ik toch blij dat ik er was!
Simone is ook medium. En dat gedeelte van haar werk is/was voor mij een ver-van-mijn-bed show. Er hangt iets mystieks om het woord medium. Ik ben er van overtuigd dat er meer is dan wij fysiek kunnen waarnemen. Dat sommige mensen meer aanvoelen dan anderen, maar ik wil me er nooit echt in verdiepen. Ik vind het eerlijk gezegd wat eng en blijf er maar liever vandaan. Ongemakkelijk, uit mijn comfortzone en dus spiegel ik mezelf voor dat ik veel te nuchter ben voor deze mystieke behandelmethoden.

Maar ja…ik lag inmiddels al op de behandeltafel. En hoewel ik alleen kwam voor de cupping voelde Simone bij mij toch energie en kreeg ik informatie door van de onderliggende oorzaak van mijn gestreste spieren. En dat was voor mij heel erg intens. De realist in mij wilde haar boodschap direct realistisch verklaren, maar ik kan er geen andere verklaring voor vinden dan dat Simone mij “leest”, want zij wist feilloos mijn pijnpunten te benoemen. Ik begrijp hoe mystiek dat klinkt als je dit nu zo leest. Ik ben ook altijd een nuchter type, maar kreeg nu informatie te horen die ik niet kan negeren. En meer mensen hebben dat zo bij haar ervaren. Lees hier de aanbevelingen.

De cupping in combinatie met de reading heeft bij mij heel wat los gemaakt en zorgde ervoor dat ik even compleet uit balans was. En het heeft echt een aantal dagen geduurd voordat ik alle informatie op me in had laten werken.
Daarna vielen dingen op zijn plek en ben ik heel blij met de informatie die naar boven kwam. Naast de afvalstoffen werden er ook veel emoties afgevoerd en na een aantal dagen voelde ik de verlichting optreden. De rug was bont en blauw, daarna paars, geel en groen, maar na 4 dagen weer in de oude staat! Laat je hier dus vooral niet door afschrikken.

Al met al was dit echt een onvergetelijke ervaring.
Onverklaarbaar, intens, emotioneel, spannend en uiteindelijk ontspannend. Het heeft me laten wankelen, uit mijn evenwicht gebracht, nog emotioneler gemaakt en daarna inzicht gegeven. Ik kan me heel goed voorstellen dat je enorm gebaat bent met deze behandeling als je vast loopt en even niet weet hoe het verder moet. We weten altijd heel goed voor anderen te zorgen. De kinderen staan altijd op nummer 1 en zo kun je jezelf als Prachtige Mama toch even compleet verliezen. Neem zeker eens een kijkje op de site van Simone en kijk wat zij voor jou kan betekenen. Haar aanbod is heel divers.

Zelf een keer ervaren?
Dat kan.
Simone en ik geven namelijk ontspanning cadeau aan 1 van onze volgers! Je krijgt van ons een cupping massage en een heerlijk, luxe Oriflame pakket bestaande uit een bodyscrub en een bodybutter. Om daarna je lichaam heerlijk mee te verwennen. Klik snel op deze link en doe mee met deze mooie winactie. Heb je nog vragen n.a.v. mijn blog, stuur me dan zeker een berichtje. Ik beantwoord graag je vragen.

Liefs,

Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below