Oppas struggles….

Als je kinderen hebt kom je er niet onderuit dat je af en toe oppas nodig hebt. Als je werkt en dit wilt blijven doen dan denk je daar in de zwangerschap al over na. Gastouder, kinderopvang, opa’s en oma’s. Je onderzoekt je mogelijkheden en kijkt wat goed voelt en past bij jouw situatie.

Maar meestal ben je er dan nog niet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar af en toe samen een avondje de deur uit vind ik heerlijk en heb ik ook gewoon nodig. Of zoals nu, we zijn op nieuwe keukenjacht. Allemaal leuk, maar je hebt overal oppas voor nodig. De kids 4 uur lang meenemen in een keukenzaak klinkt niet als een relaxed plan.

Dus oppas gezocht, nou dat klinkt toch makkelijker gezegd dan gedaan. Om me heen hoor ik hier ook de nodige verhalen over. Bij de 1 is het super lastig om een goede en betrouwbare oppas te vinden, de ander wil geen oppas regelen omdat….

Bij ons is dat eerste geen probleem, maar dat vragen. Ik vind het een dingetje. Hulp vragen is niet mijn sterkste kant. Ik ben zeg maar wat lang in de ‘ikke selluf doen’ fase blijven hangen. Zet daar een opmerking van mijn moeder naast: ‘vroeger deden we dat niet hoor’. En het schuldgevoel naar mijn kids en het ongemak om een gunst van iemand te vragen voor oppas is geboren. Het schuurt, voelt niet prettig.

En toch zorg ik regelmatig voor oppas. Omdat ik het belangrijk vind, nodig heb en ik mijn oude overtuigingen en stemmetjes inmiddels aan de kant weet te zetten. Want die overtuigingen en stemmetjes spreken niet altijd de waarheid. En ik wil niet altijd naar ze luisteren. Ja ze zijn er, dat is prima zolang ze mij maar niet belemmeren. En dat laatste is een keuze….. Ik hoef niet naar ze te luisteren!

Wat ook helpt, mijn man de oppas laten regelen. Hij heeft dit gevoel veel minder en ik vind dat dus makkelijker los te laten. Gek, maar het werkt.

Of voor een vaste moment in de maand of week iemand regelen, hoef je maar 1x iemand te vragen.

En dat is precies wat nodig is. Doen wat werkt. Uitproberen en doen! Wat werkt bij jou als jij het over oppas hebt? Welke overtuigingen belemmeren jou om te doen wat je eigenlijk zou willen doen? Onderzoek ze eens en wie weet mogen ze er zijn, maar heb je zelf een sterkere stem en lukt het om te doen wat jij graag wilt.

Liefs,
Petra 

Hoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!

Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";