Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen & opstaan 

Ooit vroeg een collega tweeling mama mij op het schoolplein: Hoe doe jij dat toch?
Jij ziet er altijd uit,alsof je het allemaal onder controle hebt.

Wat een ontzettend mooi compliment om te krijgen!

Ik denk nog vaak aan haar. Er zijn momenten geweest dat het ook echt zo voelde! Alle was gedaan, huis aan kant, kinderen netjes, rondje gewandeld etc!
Maar de laatste tijd eist dit drukke tweeling- mama- bestaan zijn tol. Dat continue gevoel van te kort schieten steekt op mijn borst.

Het schuldgevoel van te kort schieten maakt mij vaak (letterlijk) benauwd.Ik kruip steeds vroeger mijn bed in om de tranen in het donker te laten rollen.Het is teveel!

Misschien doet het onbegrip nog wel het meeste pijn. Tuurlijk zegt iedereen; zal wel druk zijn met die 2. Ow nou knap hoor, lijkt mij heftig!
Ik weet dat ik dankbaar moet zijn dat ik 3 kerngezonde kinderen op de wereld heb gezet, maar soms is dankbaar zijn zo vreselijk lastig.

Want mensen hebben pas echt enig idee, als het ze zelf overkomt.

Dankbaar ben ik mijn ouders! Binnen hun mogelijkheden staan ze mij bij, houden ze, zonder mij iets te verwijten de kindjes even bezig of doen een boodschap als mijn koelkast alleen nog maar lege verpakkingen bevat.
Staat er altijd een kopje warme thee voor me klaar als ik even bij ze langs rij om de drukte te ontvluchten.
Maar zoals elke mama dat doet:We rennen, we springen, we vliegen, we duiken, we vallen & staan weer op. Borstjes weer vooruit en gaan met die banaan!
Maar tussen het volhouden door mogen we best eens even uitrusten mama’s! ??

Hoe? Geen idee ?

Liefs,
Carolien

carolienEven voorstellen: Ik ben Carolien, 31jaar,
mama van Kiki (6), Luuk & Ties (1,5), stiefmoeder van Nienke (17)
en Jeroen (18). Sinds 2011 getrouwd met Jeffrey (leeftijd onbekend).
Daarnaast ben ik 32uur per week werkzaam als begeleider C, op een arbeidscentrum voor verstandelijk gehandicapten.
In mijn blogs neem ik je mee op reis door mijn leven, mijn gezin.
Vertel ik je over mijn mood swings, kippendrift, dagelijkse struggels. Over het eenling, en tweeling moederschap, en tot slot over de onvoorwaardelijke liefde voor mijn kinderen en stiefkinderen.
Veel lees plezier. 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below