Rummikubfittie

Bij een vakantie horen spelletjes! Zomer of winter; een potje Uno, pesten, Stef Stuntpiloot of Rummikub kan altijd. Onze meiden leven er gewoon naar toe; naar de avonden waar de spelletjes op tafel komen.

Spelletjesavond
Zo ook tijdens een vakantie met vrienden. Een eerder geplande spelletjesavond ging door een ietwat uit de hand gelopen wandeling niet door. Er werd dus wel aangedrongen op een lange avond spelletjes spelen. En, dat deden we ook! Met de kinderen, maar ook zonder de kinderen werden de nodige spelletjes gespeeld. Stef Stuntpiloot is een hilarisch spel (ook zonder kinderen) en speedcups win je gewoon niet van een kind.


Battle
Rummikub was een van de favoriete bezigheden tijdens de vakantie met vrienden. Er ontstond een heuse Rummikubbattle. Die uiteraard glansrijk werd gewonnen door het koppel Klingeman/Drees. Het ging natuurlijk nergens om. We besloten zelfs om geen punten op te tellen na een uitgespeeld potje. Veel te veel gedoe. Gewoon de eerste die uit was, had gewonnen. Later werd deze regel nog wel ter discussie gesteld, maar ja… halverwege de battle gaan we natuurlijk de spelregels niet veranderen.


Automatisch
Onze oudste dochter speelde ook graag een potje Rummikub mee. En zij ervoer hoe die volwassenen zich dan kinderlijk wisten te gedragen. “Zo ken ik jou helemaal niet, mama.”  kreeg ik te horen. Verder hield ze wel van een beetje tempo in het spel. Haar wijze woorden galmden regelmatig over tafel: “Als degene voor je heeft gepakt, dan ben je automatisch aan de beurt!”.  Dus hup, opletten en tempo een beetje.


Fittie
Rummikub is ook zo’n spel waar je je (on)bewust met anderen gaat bemoeien. Terwijl je geen idee hebt wat die ander op zijn/haar plankje heeft, denk je toch zinnige dingen te kunnen zeggen. Leg je een steen aan, dan kun je de opmerking: “Zohooo, dat is een mooi steentje.” te horen krijgen. Niet omdat het voor jou een mooi steentje is, maar omdat het steentje kansen biedt voor de ander. Tja, en er ontstaat weleens wat gekibbel. Onze dochter merkt dan op: “Krijgen we nou een fittie?”.  Nou, die fittie kwam nog wel. Maar die kreeg zij niet mee.


Hans Klok
Laat op de avond tijdens een van de laatste potjes Rummikutb was M.A. aan de beurt. En, M.A. staat bekend om zijn Hans Klok-achtige Rummikub taferelen. Er beweegt van alles op tafel, maar uiteindelijk komt er geen steentje bij. Ook dit keer begon hij weer te schuiven met die stenen. Met een diepe frons op zijn gezicht dacht hij zijn truc verder uit. Tot zijn vrouw de woorden “Zie je het nou ECHT niet?!?!?” sprak. Poef, weg frons, weg truc, weg concentratie. En hallo Rummikub fittie! Hij wist zijn plan niet meer, schoof alles terug in oude positie en schudde flink met de zak met stenen om er vervolgens eentje uit te halen. Ondertussen gierden wij het uit van het lachen.Gelukkig helpt zo’n meergranensmoothie (=bier) het gevoel van de mislukte goocheltruc wat te verzachten.Die Rummikub fittie waar dochterlief het over had, was er dus gekomen….. 🙂  En ja, eigenlijk leken we precies op onze kinderen die samen een spelletje spelen…..  🙂 

Groet,
Gaby 
Gaby


Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 - 2008 - 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site:
klik hier

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";