Spagaat

Even een vraagje: De spagaat, lukt het jou nog? Je weet wel, met gemak even hops je benen plat op de grond neerleggen. (auw)

Ik hoef het niet eens te proberen, dat mij dit lukte is toch zeker 20 jaar geleden. En toch voel ik hem regelmatig. Dat je denkt het lukt gewoon niet, niet rekbaar genoeg, te stijf, te moeilijk, te ingewikkeld. Laat maar.

Maar dan komt het moment dat die spagaat er gewoon is, omdat je moeder bent. En ‘laat maar’ geen optie is.

-Omdat je kind ziek is en je net een hele belangrijke, maar dan echt belangrijke afspraak op werk hebt. Hallo spagaat.

-Of je zit op een verjaardag waar je eindelijk, na maanden weer eens met die vriendin wilt bijkletsen die het ontzettend zwaar heeft en als in tranen naar je toe komt om haar hart te luchten, maar je kind wil aandacht, plast in zijn broek, heeft net een beker drinken omgegooid etc etc . Hallo spagaat.

-Of kind 1 heeft diploma zwemmen en kind 2 de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar. Hallo spagaat.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden, jij hebt ze vast ook wel.

Soms zou ik gewoon even willen dat ik mezelf in tweeën kon splitsen, dat ik alles zou kunnen en dat ik niet zou hoeven kiezen. Lijkt mij echt zo fijn en heerlijk. Maar helaas pindakaas, zo werkt het niet.

In veel spagaat situaties is er 1 regel die mij helpt kiezen > Kind gaat voor.

Maar dat voorkomt echt niet alle spagaatgevoelens, die kom je hoe dan ook tegen. Of je moet misschien vreselijk nuchter, ongeïnteresseerd of egoïstisch zijn, of een wondermoeder of mega veel geluk! Echt ik ontmoet je graag en ontdek graag je geheim.

Maar misschien zijn dit wel de belangrijkste lessen van het moederschap. Je kunt niet alles hebben, je kunt niet alles willen, je kunt niet altijd overal tegelijk zijn en niet alles perfect doen. Dat hoeft ook niet, want je bent goed zoals je bent, jij bent hun moeder. Dat alleen al maakt je geweldig en van dat al dat rekken en strekken in een spagaat laat je ook je kinderen zien dat er in het leven dingen komen die we niet kunnen beïnvloeden, maar dat we veerkracht hebben om daarmee om te leren gaan. Van wie kunnen ze dat beter leren dan van jou!

Het moederschap vraagt constant incasseren, accepteren en anticiperen. En dat is niet altijd makkelijk, want tja we kunnen niet alles hebben.

Liefs,
Petra


Hoi, ik ben Petra Veldhuis, 33 jaar, gelukkig getrouwd en mama van 2 kids. Ik bekijk het leven graag vanaf de zonnige kant, lachen is dan ook mijn 2e taal. Ik hou van mensen, hun verhalen en liefde maken mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid kan ik kwijt als jeugdzorgwerker en relatie & gezinscoach. Ik zoek graag naar mogelijkheden waar moeilijkheden zijn. Het leven is een interessante reis, enjoy the ride!

Link naar mijn site www.petraveldhuis.nl 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";