Tijd en aandacht geven aan elkaar binnen een drukke gezinsagenda! Hoe dan?

Tijd en aandacht voor je huwelijk. Voor je relatie, je verbintenis, overeenkomst? Vredesverdrag? Maakt niet uit wat je hebt of hoe je het noemt: feit is, als er kinderen gekomen zijn en ‘jij en ik’ of ‘wij samen’, opeens ONS is geworden, dan is het vaak zo dat de romantiek er een beetje bij inschiet tussen koppels.

Waar je vroeger nog vrij en blij je vriend opbelde om een avondje te gaan daten, een dagje ertussenuit te knijpen met een picknickmand of een weekend te gaan touren in eigen land… daar komt ie: daar komt nu vaak niks meer van in. Jullie hebben rekening te houden met gezinsagenda’s, afspraken op school, verjaardagspartijtjes in de avonden, sportactiviteiten in de weekenden, woensdagmiddagknutsels, bezoekjes aan indoor of outdoor speeltuinen en oh ja, er moet ook nog ergens tussendoor gewerkt worden. Het spontane is er of vanaf gegaan of is vervangen door spontane uitjes waarvan er minimaal 1 klein mens mee gaat op avontuur en vaak dit avontuur ook besloten heeft. Opgeëist. Opgekrijst.

Je wordt opgeslokt door het gezinsleven en ook al geniet je met volle teugen van het verschonen van luiers, het opzuigen van lego en het inslaan van toetenvegers, je merkt dat een momentje samen zijn met je man steeds vaker wordt opgeschoven en zelfs op afspraak moet. Toch?! Oh ik hoop zo dat het bij jou anders gaat en dat je lachend deze blog leest en denkt: fieuw! niet hier gelukkig! Het komt vaak voor dat mijn man en ik elkaar een beetje voorbij lopen, door drukte op het werk of drukte in het gezin. Gelukkig staan we daar wel bij stil en voelen we snel aan wanneer dit erin sluipt. Zodra we knorrig worden tegen elkaar, plotseling schrikken van elkaar in huis (ja, je woont nog steeds samen) of af en toe een appje aan elkaar sturen met de mededeling: ben later of wat eten we, dan moeten we weer aan de bak!

Even fijn een avondje samen doorbrengen. Tijd, aandacht en liefde aan elkaar geven, lekkere hapjes en drank in huis halen, een filmpje kijken samen of praten over het leven. Ons leven. Klinkt mooi he? Mijn man sport 3 avonden in de week, ik 1 avond. Blijft er 1 doordeweeks avondje over. Die avond proberen we vaak te bestempelen als ‘ons’ avondje. Wat er meestal gebeurt tijdens dit romantisch voorafgeplande avondje is vaak dat een van ons moet overwerken en een van ons in slaap valt op de bank. Gezellig. Wel met een half opgegeten toastje brie geëindigd en een glas vergeten wijn dat nog even achterover wordt geslagen voordat we de trap oplopen naar de slaapkamer.

Toch, als de basis van je huwelijk stevig is, dan is een sleurtje op zijn tijd niet erg. Vaak zorgt het juist weer voor kriebels, energie en een ruzieloos tijdperk. Wij gaan op die oplaadavondjes ook weleens gezellig uit eten samen. Heerlijk de tijd nemen voor elkaar en genieten van een bord tzatziki zonder onderbroken te worden door de kinderen. Vaak beginnen die avonden vol energie, goedlachse gesprekken en handen vasthouden. 1 uur lang! Daarna vallen we weer in ons oude patroon en hoor ik mezelf zeggen: ‘wat zullen we morgen eten?’, of ‘de kinderen zeiden zoiets grappigs gisteren!’. Mijn man: ‘die vakantie in Limburg heeft leuke animatie’ en ‘toch maar even met Elynn naar de dokter gaan’. We kijken elkaar aan, kijken dan naar de klok en besluiten dan dat we wel klaar zijn met tafelen. Precies 1 uur en 20 minuten gezeten. Dat is wel 5 minuten langer dan de vorige keer. Het is niet zo dat we graag snel thuis willen zijn voor de oppas… Nee. Het is meer dat we die drukte in het restaurant niet meer aankunnen en gewoon ontzettend moe zijn na een dag werken of een dag met de kinderen.

Zodra er kinderen komen gaan de gesprekken nou eenmaal vaker over de kinderen en niet meer zo vaak over jezelf of over je relatie. Dat komt wel weer terug als de kinderen groter zijn hoor ik weleens iemand roepen. Nou, dan hoop ik van harte dat we tegen die tijd de energie nog hebben daarvoor. Het is net zoals met je seksleven. Petje af als die van jou nog sprankelt en spontaan gaat. Als je hem niet hoeft te plannen in de gezinsagenda. Als je niet allebei halverwege gewoon in slaap kukelt. Zodra ik merk dat dit gebeurt? Dan mogen we weer aan de bak! Tips heb ik niet voor je. Ik worstel gewoon net zo hard met je mee en hoop dat daar ooit de dag mag komen dat we met pensioen zijn, de kinderen veilig zijn uitgevlogen en we zoveel reisjes en etentjes mogen hebben als dat we aankunnen! … en dat we natuurlijk tegen die tijd nog samen zijn, dat wel!

Marjolein

Ik ben Marjolein, 34 jaar en moeder van twee heerlijke meiden. De enthousiaste, vrolijke Elynn van 7 jaar heeft een aanlegstoornis van haar hersenen en is meervoudig beperkt op de wereld gekomen. Mijn andere dametje, Yinnte van 3 jaar, is introvert, zorgzaam en… gezond geboren. Dat blijken 2 werelden apart te zijn! In mijn blogs laat ik je meelezen hoe ik als moeder in het leven sta met de zorg voor mijn dochters en hoe ik de dagelijkse bezigheden en de opvoeding met humor, zelfspot en de nodige tranen beleef.Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site of op Instagram De link naar mijn website: www.meervoudigperfect.nl en instagram:@meervoudigperfect

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";