Toe lach eens even naar mama….! Nog 1 foto maar…Herkenbaar mamarazzi?

Mamarazzi

Sinds de toetreding van de smartphone heeft ook een ander opvallend fenomeen zijn intreden gedaan in deze wereld. Het betreft hier een, soms zeer fanatieke, groep mama’s met smartphones die je veelvuldig de volgende zinnen hoort zeggen tegen hun kinderen; ‘Kijk eens even naar mama, nee niet zo doen nu, gewoon even lachen’…. ‘Ah toe nou, kijk nou even naar mamaaaa!’… ‘Ja, dat is leuk, nog één keertje’… Het zijn mama’s die bij elke bijzondere, en net iets minder bijzondere, move die hun kind maakt meteen in de aanslag staan met hun mobieltje. Elk moment lijkt tegenwoordig vastgelegd te worden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. De zogenoemde mamarazzi is een niet te missen feit geworden. En het aantal mamarazzi’s lijkt alleen maar toe!Ik maak mij persoonlijk ook zeer schuldig aan dit mamarazzi-gedrag en vraag me wel eens af waarom het toch altijd zo veel moet zijn. Nu hebben onze 3 kinderen ‘toevallig’ alledrie een eigen twitter-account, welke ik met alle liefde bijna dagelijks bijhoudt voor familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Die tweets zijn natuurlijk veel leuker met een grappig foto’tje erbij dus dat maakt het enigszins legitiem om veel foto’s te maken. Tel daar de appjes naar de wederhelft op de werkvloer en wat vriendinnen bij op en je hebt elke dag toch best wat foto’s nodig. Dat ik dan alsnog een hele lading ‘onbelangrijke’ foto’s overhoudt moet ik misschien maar voor lief nemen. Ik geniet van (bijna) alles wat mijn kinderen doen en voel de drive om dit vast te leggen en dit soms te delen. Natuurlijk rekening houdend met wat naar ons idee de grenzen hierbij zijn.

Maar wat zullen de kinderen er eigenlijk zelf van vinden als hun mama tot de mamarazzi behoort? (de mijne lijken het gelukkig wel gewend en vragen er soms zelf om..)Voelen ze zich nog vrij in hun spel als mama staat te loeren met haar mobieltje? En als ze later groot zijn, en gedeelde foto’s op social media terugzien, zullen ze daar dan altijd blij mee zijn?

Benieuwd naar jullie ideeën hierover,Liefs Githe van Leeuwen-Opdam

Mijn naam is Githe van Leeuwen-Opdam. Met mijn man en 3 kleine kinderen woon ik in Alphen aan den Rijn. Naast mijn fulltime baan als prachtige mama ben ik werkzaam als orthopedagoog binnen mijn eigen pedagogisch advies en coachingsbureau, www.feddepac.nl , en blog ik op diverse sites.

Bij prachtige mama’s blog ik vanuit mijn pedagogische achtergrond en zullen vele facetten van de opvoeding de revu passeren. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier zult lezen en de info eruit pikt die je kan gebruiken om een nog prachtigere mama te worden.Liefs,Githe

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";