Tradities

Ik hou er van!

Waarom? Omdat veel tradities met eten te maken hebben! En zo niet, dan zorg ik er wel voor!


We hebben vast allemaal onze eigen tradities met kerst, Pasen, verjaardagen etc. Maar wat voor tradities heb jij nog meer?


Ik heb een aantal heel erg fijne tradities ontwikkelt. De beste van mijn tradities heb ik met mijn twee echte “foodie” vriendinnen. Ontelbare etentjes hebben we in onze 10 jarige vriendschap inmiddels achter de rug. Een van de twee kan zó lekker koken, dat je zelfs de pannen van de leftovers met je vingers uit wil likken. En dat doen wij natuurlijk ook gewoon!

We hebben 2 tradities:


– Als een van ons jarig is geweest, nemen we de ander mee uiteten. En dan bedoel ik ook echt “uiteten”. Geen pizza, geen sateetje, maar echt crème de la crème! Inmiddels hebben we een heel aantal van de Nederlandse sterrenrestaurants al gehad. En zijn we van mening geworden dat een ster niet alles zegt. Want we hebben ook een aantal keer heel saai en slecht gegeten bij een sterrenrestaurant. Dus het hoeft geen ster te hebben ;-). Laatst gingen we naar Ruisenõr, een Mexicaan in Den Haag met een eigen twist van de kok. Dat was een toppertje hoor! Ook Bög in Den Haag is een aanrader, Scandinavisch haute cuisine. Maar het beste feestje hadden we toch echt vorig jaar. Een van ons werd 39 en we vierden een “nog geen 40 feestje!!!”. En daarvoor pakten we uit. The Jane in Antwerpen. Restaurant van Nederlandse sterrenkok Sergio Herman. Zonder te eten zou het hier al een feestje zijn! Prachtig pand met een übertof interieur. En niet te vergeten de knapte sommelier ooit 🤭. Maar als je er toch bent, kun je net zo goed lekker gaan eten en drinken, want dat is echt een belevenis op zich!!– De andere traditie heeft natuurlijk ook met eten te maken, en wel in het buitenland. Elk jaar plannen we een culinaire stedentrip. Maandenlang zoeken we naar de beste restaurants in de stad, zijn we bezig met reserveringen en hebben we dus altijd veel te kort aan 4 dagen…We zijn in Rome begonnen. Dat je daar goed kan eten zegt natuurlijk genoeg! Bij Glass hebben we voor het eerst bij een vrouwelijke sterrenkok gegeten, en was vooral de no-nonsens attitude een eye-opener.

Hoezo per gang een andere wijn? Kies gewoon een fles wijn die je lekker vindt. Ik hou van die Italianen! Valencia en Barcelona volgden en de Spaanse keuken heeft daar ook mijn hart gestolen. De ene keer tapas van topkwaliteit met een sangria, de andere keer in restaurant Tickets waar het eigenlijk hysterisch was maar de beste ervaring ooit. Snob als we zijn, konden we na 3 dagen bijna geen eten meer zien!

Een aantal weken terug waren we in Kopenhagen. De verwachtingen waren ontzettend hoog. Hét restaurant van Kopenhagen Noma was helaas niet gelukt. Het “zusje” wel, 108 en dat bleek helaas een van de grootste tegenvallers allertijden. Verder prima gegeten, maar eigenlijk zeiden we tegen elkaar dat het eten wat minder centraal had gestaan deze keer, totdat we de laatste dag (eigenlijk gewoon net voordat we terug vlogen) bij Fiskebaren gingen lunchen, een visrestaurant in het Meatdistrict. Daar hou ik al van! Een mede door hen zelf geproduceerd bubbeltje uit Frankrijk, oesters, garnalen en fish and chips zoals je ze nog nooit hebt gegeten én (we houden nooit erg van desserts) het lekkerste toetje ooit! We hebben letterlijk de bakjes uitgelikt! Nog net op de valreep werden we tóch nog verliefd op deze prachtige heerlijke culinaire stad!

Nu zijn we natuurlijk aan het bedenken waar we a) bij de volgende verjaardag zullen gaan eten, maar vooral b) waar ons volgende tripje naar toe zal gaan.

 Hebben jullie tips voor me?
Liefs,
Sabine 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik in mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";