Uitstel van executie…

De vraag waarvan je weet dat hij komen gaat.

De vraag waarvan je weet dat hij komen gaat & je weet ook dat hij komt op een “verkeerd” moment!

6:30u maandag ochtend (blue monday) stapt Kiki slaperig bij mij onder de warme douche. Buiten vriest het stevig.
Saampjes beleven we een kwaliteitsmomentje, want voordat de drukte van komende week ons weer gaat leiden, bestaat de buiten wereld nog eventjes niet. We kletsen knus samen over van alles en nog wat.

Kiki wil tellen hoeveel nachtjes het nog duurt voordat het woensdag is. Samen tellen we dat dit nog maar 2 nachtjes slapen is. Woensdag is namelijk een extra leuke dag, Kiki mag haar geliefde Snoes (cavia) een dagje mee naar school nemen. Kiki’s juf woont op een boerderij en is gek op dieren. Zo weet ze er ook heel veel vanaf. Kiki wil heel graag cavia mama worden. Wat betekend dat als blijkt dat Snoes een meisje is, ze baby’s zal mogen krijgen.
De juf zal woensdag dus voor Kiki een geslachtsbepaling doen. Ik ben er achter gekomen dat het namelijk niet zo eenvoudig is om het verschil te zien bij cavia’s.


Mama, krijgen alle mensen die getrouwd of verliefd zijn baby’s?
Nee, Kiki. Sommige mensen zijn wel getrouwd of verliefd maar willen geen baby’s of het lukt niet om deze te krijgen. 

Ineens stelt Kiki mij dan DE vraag: Mama, hoe komt een baby dan in je buik? Ik wil het liefste zeggen dat het op deze maandag ochtend om 6:30u veel te vroeg is voor die “onzin”. Maar tja ze wil het weten.

Ik begin te vertellen over eitjes in de buik (baarmoeder) van vrouwen en over de kikkervisjes in de onderbuik van mannen. Wanneer de kikkervisjes van papa bij de eitjes van mama komen, dan groeit er een baby. 

Ik wacht met ongezonde spanning op de volgende vraag. (Ik ontwijk met mijn antwoord nog even de feiten & weetjes) maar ze gaat het vragen. Hoe dan ook, ik ken haar toch.
Natuurlijk wil ze weten HOE die kikkervisjes dan bij die eitjes komen. Logisch!!

Maar zowaar is het gelukt. Ze begint te vertellen over dat ze nog zoveel dingen weten wil, bijvoorbeeld hoe allerlei verschillende stoffen worden gemaakt, die uiteindelijk samen bijv. plastic kunnen worden enz enz.

Ppfff uitstel van executie!
Natuurlijk gaat ze “DE” vraag nog een keer stellen & lang zal dat niet meer duren. Antwoord zal ze krijgen, echt! Maar nu nog eventjes niet.

-xxx- Carolien 

carolien

Even voorstellen: Ik ben Carolien, 31jaar,
mama van Kiki (6), Luuk & Ties (1,5), stiefmoeder van Nienke (17)en Jeroen (18). Sinds 2011 getrouwd met Jeffrey (leeftijd onbekend).
Daarnaast ben ik 32uur per week werkzaam als begeleider C, op een arbeidscentrum voor verstandelijk gehandicapten.
In mijn blogs neem ik je mee op reis door mijn leven, mijn gezin.
Vertel ik je over mijn mood swings, kippendrift, dagelijkse struggels. Over het eenling, en tweeling moederschap, en tot slot over de onvoorwaardelijke liefde voor mijn kinderen en stiefkinderen.
Veel lees plezier. 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";