Van dromen naar doen!

Een cursus geluk in 40 dagen

Een tijdje geleden viel er zomaar ineens dit bijzondere boek op mijn mat. De schrijfster, Petra van Dreumel, volgt mij op Instagram en zij dacht dat het boek wel bij mij zou passen. Ik was aangenaam verrast! 

Zomaar een cursus geluk in mijn schoot geworpen. Lucky me! 
De titel van het boek is; van dromen naar doen. Een cursus geluk in 40 dagen. 
Nou gelukkig ben ik al gelukkig bedacht ik me. Maar een dromer ben ik zeker. Wat dat betreft kwam dit boek op exact het juiste moment. En het bleek een enorme eye-opener…

Petra neemt je in je boek mee op reis. Stap voor stap om zo jouw kern en jouw dromen zichtbaar en helder te krijgen. Miss ongeduld die ik ben denderde ik al snel door de bladzijden heen. Ipv de oefeningen per dag te doen, verslond ik gehaast alle informatie. Tot ik na een aantal dagen besefte dat ik weer niet de tijd nam. Dat ik weer te snel wilde. Weer te gehaast was. En daarmee had ik de 1e les al geleerd. Bewuster omgaan met je tijd en bewuster zijn van je dagelijkse bezigheden. 

Nadat ik de sneltrein verruilde voor de stoptrein ging er toch een knop om en besloot ik dit boek eens heel bewust door te laten dringen. Stap voor stap. Dag na dag. En niet alvast het einde lezen…

En zo werd het echt een bijzondere reis. In het boek staan prachtige illustraties en veel inspirerende quotes. En daar ben ik een groot liefhebber van. Petra daagt je uit om stil te staan, na te denken en leert je hoe je zelf het vermogen hebt om negatieve gedachten om te zetten naar positiviteit. Zonder dat het zweverig wordt. Ik ben er het type niet voor om midden op de dag op een matje te liggen en rustig naar mijn ademhaling te luisteren. Ik ga liever door. The sky is the limit en mijn dromen zijn elke dag aanwezig! 

Toch neem ik na het lezen van dit boek veel vaker die stoptrein. Het heeft me bewust gemaakt dat er ALTIJD iets te doen is. Werk, kinderen, bloggen, de was, de boodschappen…het gaat maar door. Als je gehaast bent moet je even stil gaan zitten las ik in het boek. Daar moest ik eerst om lachen, maar jeetje wat heeft ze gelijk. Regelmatig laat ik nu even de boel de boel. Lekker even een kopje koffie in de tuin. Genieten van de kleine dingen. En al is het maar heel even; ik voel me daarna echt energieker! 

Dit boek kwam als een cadeautje hier binnen vallen. Dit verhaal is mijn oprechte mening. Het is geen gesponsorde samenwerking. Als je nog een plekje in je koffer hebt, doe jezelf dan ook dit boek cadeau. Je bent het waard om even lekker stil te staan. Geniet van jouw bijzondere reis. En keep on dreaming!!! 
Liefs,
Rachèl 

Hi ik ben Rachèl, getrouwd, mama van 2 lieverds. Druk, gezellig, ambitieus, extreem ongeduldig en zeer eigenwijs. Trotse eigenaar van dit fantastische platform! Let’s connect mama’s. xxx

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";