Van uitstel komt afstel

Laundry today or naked tomorrow…

De ene mama vindt het wassen, strijken, opvouwen en opruimen van de was een therapeutisch ontspannings moment. De andere mama hikt dagen (weken) tegen de berg was, strijk en vouw aan.
Ik val in categorie 2! Wat niet echt praktisch is met een gezin van 7.  

Aan bergen vuile was heb ik een hekel. Ik stoor mij aan de muffe geur die deze berg over het algemeen verspreid. Daarom draait mijn wasmachine overuren & laat ik geen 3 minuten onbenut, “nog even gauw” de machine aan zetten. De berg was die je bij mij op zolder aantreft is dus wel altijd een berg schone was. Maar dan…… 

Elke keer neem ik mezelf weer voor; Dat ik de was die ik uit de droger haal METEEN opvouw. Het schijnt tijd & ergernis te besparen. Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan! 
3 minuten is net “ietsjes” te kort om de was uit de droger te halen, een natte was in de droger te stoppen, vuile kleren in de wasmachine te doen & de was uit de droger op te vouwen en netjes in de kasten te leggen.
Het patroon verloopt als volgt: Ik haal de was uit de droger. Mik dit in een lege was mand (of prop het in elk leeg hoekje dat ik maar vinden kan). Stop natte was in de droger. Vul de buik van de wasmachine met vuile was en zet deze aan! Klaas is Kees.

Je raadt het natuurlijk al, de schone was hoopt zich sneller op dan dat konijnen zich kunnen voortplanten. Hoe hoger de stapel schone was is, hoe minder zin ik heb om dat ALLEMAAL op te vouwen en op te ruimen.
En dus stel ik dit klusje zo lang mogelijk uit. Ik voel me op die uitstel momenten net een rebelse puber die weigert huiswerk te maken & dit zo lang mogelijk uitstelt. Ik laat me dan zelfingenomen in een warm bad glijden voor een potje me time. Wetend dat ik de rest van de week ’s avonds te druk ben om aan deze ondankbare klus te beginnen. Ik buit mijn struisvogel syndroom uit, tot en met. Want als je niet kijkt….. juist, dan ligt die berg schone was er helemaal niet!


Maar dan komt het moment dat alle kleding kasten zo goed als leeg zijn & ik elke avond op survivaltocht moet over de zolder om met gevaar voor eigen leven te zoeken naar de juiste setjes schone kleding. Een hele uitdaging kan ik je vertellen! 
Na het vervloeken van mezelf en de hele wereld maak ik mij na (soms) weken kwaad.

Na 2 uurtjes is de berg als sneeuw voor de zon verdwenen. 
Eind goed, al goed & we leefden nog lang en kort gelukkig, want ik hoor het irritant vrolijke muziekje van de wasmachine dat aangeeft; Er is ALWEER een was klaar 👹 


-xxx- Carolien

carolien

Even voorstellen: Ik ben Carolien, 31jaar,
mama van Kiki (6), Luuk & Ties (1,5), stiefmoeder van Nienke (17)en Jeroen (18). Sinds 2011 getrouwd met Jeffrey (leeftijd onbekend).
Daarnaast ben ik 32uur per week werkzaam als begeleider C, op een arbeidscentrum voor verstandelijk gehandicapten.
In mijn blogs neem ik je mee op reis door mijn leven, mijn gezin.
Vertel ik je over mijn mood swings, kippendrift, dagelijkse struggels. Over het eenling, en tweeling moederschap, en tot slot over de onvoorwaardelijke liefde voor mijn kinderen en stiefkinderen.
Veel lees plezier. 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";