Wat is het FIJN in Alphen aan den …. Rijn

Wat is het FIJN in Alphen aan den …. Rijn
Van bitterballen contest tot culinair dineren!

De bitterballen zoektocht van een paar weken terug kreeg een heel fijn vervolg. Rachèl en ik werden uitgenodigd bij FIJN om hun nieuwe bitterballen te testen!! Die kans grepen we natuurlijk met beide handen aan, zo heb ik weer een goede reden (of excuus…) voor wijn en bitterballen!Wat blijkt, bij FIJN hebben ze nu bitterballen van Le Bitterbal. En die zijn lékkerrrrr!!! Stevige krokante buitenkant met een heel goed gevulde binnenkant, waar je het vlees nog herkent en de smaak is gewoon goed. Zonder mosterd voor mij, dan proef je meer bitterbal 😁 Een dikke like! 👍🏻

Voor het geval dat je het je afvroeg, ik zal even stoppen met de bitterballen. Want in Alphen valt er natuurlijk nog veel meer goeds en lekkers te beleven! Afgelopen 2 weken ben ik weer een aantal keer in het Alphense horeca leven geweest en ben erachter gekomen dat ondanks alle nieuwe horeca we nog wel wat missen, máár ook dat het ook wel echt heel fijn is in Alphen. Zomaar een ochtend ontbijten bij Healthy en Joy. Een mooi nieuw pand, een fantastische plek en nog steeds (h)eerlijk eten! Met de kinderen even snel een hapje eten bij woodstone (goede prijs kwaliteitverhouding). En in de restaurantweek ook weer eens een etentje met vrienden bij de enigszins vergeten (door mij althans) Alfreds diner. Prima plek, niet al te spannend, maar met goed eten en een zeer goed gezelschap werd dit een heerlijke avond.

En FIJN! bleek naast bitterballen ook nog van allerlei andere markten thuis. Zo hadden ze in de restaurantweek een verrassend goed diner.
Wist je dat je bij FIJN eigenlijk elk moment van de dag kan aanwaaien? Er is een ontbijt, een lunch met heerlijke gerechten (goede tonijnsalade!), taartjes voor bij de koffie of (verse) thee, borrelhappen én avondeten! Oh én een pubquiz! Met een aantal andere prachtige mama’s een hilarische avond gehad!
En het is altijd druk, nou ja BIJNA altijd. Want opvallend genoeg zie ik er weinig mensen rond etenstijd en dit is echt erg jammer, want je mist echt wat! Je kan hier lekker je middagborrel voortzetten of je avondborrel starten of gewoon alleen komen eten. Ze hebben een aantal gerechtjes op de kaart, maar een must do is toch wel hun shared dining, met allerlei lekkere happen, waaronder mijn favoriet van FIJN, de hamburger 😋😋

Voor de restaurantweek had FIJN uitgepakt met een fijn menu. Sceptisch en snobistisch als ik ben, vertrouw ik niet zomaar op een leuk uitziend menuutje. Maar wat wás het FIJN! Het zonnetje scheen rijkelijk die dag en we begonnen op het gezellige terras met een heerlijk biologische witte pinot grigio. Ik ben altijd fan van alles wat biologisch is, alleen al het idee dat het gewoon net even wat minder van het slechte bevat en wat meer van het goede (alhoewel dit laatste in wijn zal meevallen 🙈). Daarna 3 gangen, shared dining. Eigenlijk gewoon een aantal kleine hapjes per gang. Wat ik altijd heel casual en gezellig vind. Niet zo opgedirkt met je servet op je schoot.

Vooraf een heerlijk smaakvol wortel venkel soepje met een gefrituurde kokosgarnaal met precies de goede bite! Een Italiaans hammetje (áltijd een goed idee) met saffraanmayo. En erg smaakvolle vette gerookte zalm met biet en aioli. Het hoofdgerecht bestond uit twee vleesgerechtjes, en dit was echt goed mals vlees! Het groentetaartje erbij zou soort sidedish/opvulling kunnen zijn omdat we nou eenmaal ook groenten willen eten in deze tijd, maar ook dit was echt een volwaardig heerlijk gerechtje met een lekker krokant deegje.

Het dessert was er dan maar één helaas 😜, een chocolade taartje, an sich niet zo spannend, maar wel echt goed! Dat het chocolade eruit loopt als je het opensnijdt, mmmmm, ik heb mijn vingers erbij afgelikt (dat kan er dus ook gewoon, althans, niemand zei dat het niet kon).

Heb je het gemist? Ze zetten het menu nog even door, dus hop hop, reserveren maar! 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips in de Alphense horeca! 

Liefs,
Sabine


Foto: the big bang bij The Jane in Antwerpen 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";