What’s in my bag? #part1Juliëtte

De inhoud van een damestas is best persoonlijk, het zegt wat over de eigenaresse.

Ook kijk je niet zomaar in de tas van een andere dame. Maar in deze rubriek wel! Even lekker ordinair snuffelen in iets waar je normaal gesproken je neus niet in steekt.

Misschien haal je er een goeie tip uit, of inspiratie, maar bovenal is het gewoon leuk om te kijken wat andere dames met zich mee zeulen.

Elke week een kijkje in een andere tas, en een kort verhaal daarbij, dat is tenminste de bedoeling. Daarna nomineer je twee volgende Prachtige Mama’s in wiens tas je wel eens zou willen spieken.

Vandaag de inhoud van mijn eigen tas, kijk je mee? (op de foto van linksboven zigzaggend naar rechtsonder).

Ik heb handtassen in verschillende soorten en maten en wissel deze regelmatig af. Op dit moment draag ik al een tijdje deze kleine zwarte cross-body tas van Michael Kors met me mee. Ik kreeg deze tas vorig jaar voor mijn verjaardag van mijn moeder en zus en omdat hij zo lekker tijdloos is en eigenlijk overal bij past is het één van mijn favorieten.

Omdat hij zo klein is kan ik er niet veel troep in meesjouwen, en dat is goed. Want hoe groter de tas, hoe meer ik erin gooi (dat herken je vast), en dat resulteert telkens weer in een pijnlijke schouder.

1. Omdat mijn portomonnee niet in deze tas past neem ik mijn betaalpassen, rijbewijs, bonuskaart en creditcard los mee in één van de zijvakjes. Passen van overige spaarsystemen (Hema, Etos e.d.) heb ik als apps op mij telefoon.

2. Omdat ik een hele vette huid heb (spiegelei aan het einde van de dag) heb ik in elke jaszak en tas een boekje met blotting papers bij me. Dit zijn hele handige velletjes dun papier die overtollig talg van je huid opnemen. Gedurende de dag blot ik er vrolijk op los. Als niemand het ziet, want het blijft een vreemd gezicht, je gezicht deppen met een velletje papier.

3. Nagellakremover to go! Soms verschijn ik op mijn werk met afgebladderde nagellak, normaal gesproken geen probleem. Maar als ik net een vergadering heb met belangrijke mensen dan kan ik met dit doekje snel mijn nagellak verwijderen en dat ziet er toch wat verzorgder uit.

4. Een kleine tube Elizabeth Arden eight hour crème. Handsdown de allerbeste crème tegen zowat alles, droge lippen, kloofjes, ruwe ellebogen, eczeemplekjes, ik kan niet zonder.

5. Nagelolie. Omdat ik tegenwoordig vaak gellak op mijn nagels heb, smeer ik mijn nagels dagelijks (in de trein) in met olie zodat mijn eigen nagels in een goede conditie blijven.

6. Wat losgeld en een verdwaalde kauwgom.

7. Elastiekjes en schuifspeldjes. Omdat daar in huis een chronisch te kort aan is (waar blijven die elastiekjes toch altijd?) heb ik een geheime reserve voorraad in mijn tas.

8. Een spiegeltje. Altijd even checken na het eten of er niks tussen mijn tanden zit;).

9. En als dat het geval is, de beste tandenstokers ever, uit Amerika. Maar ze hebben vergelijkbare bij de Action. Deze zijn van plastic, zijn superdun en hebben een fijn ragertje, je komt echt overal bij!

10. Een rode lipstick met bijpassend potlood. Er zit altijd wel een kleurtje in m’n tas al gebruik ik lang niet elke dag lippenstift. Zou ik vaker moeten doen.

11. Mijn paspoort in dit zomerse houdertje van Hema, is het al zomer?…zucht

12. De toegangspas van mijn werk, ik werk in Leiden, in het gebouw naast het LUMC, en daar kom je dus niet in zonder zo’n pas.

13. Het bewijsje van betaling voor de maand maart van de bewaakte fietsenstalling bij het station. Ik reis met de trein naar mijn werk, en sinds mijn fiets een keer gestolen is zet ik deze in de bewaakte stalling, kost me 14 euro voor een hele maand onbeperkt, geen geld toch?

14. Een toiletbonnetje van onze afgelopen autoreis naar Oostenrijk. Fijner om betaald te plassen in plaats van in zo’n vieze unisex sta-wc op een vrachtwagen parkeerplaats, waarvan ik me afvraag of deze OOIT worden schoongemaakt. Altijd krijg je deze vouchers ter waarde van 50 cent die je kan besteden in alle tankstations met zo’n toiletsysteem, en ALTIJD gooi ik deze

ruim na de vakantie weer weg. Op de één of andere manier denk ik er gewoon niet aan die bonnetjes in te wisselen voor een lekker koffietje of reep.

Dat was het dan, de inhoud van mijn tas! Ik hoop dat jullie het leuk vonden er even een kijkje in te nemen. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar de inhoud van de tas van Rachèl Finkenflugel-Creugers en de tas van Nelleke Commelin en dus nomineer ik deze twee Prachtige Mama’s.

Liefs Juliette

Hoi! Ik ben Juliette (38), samenwonend en mama van Julia en Teun. In het dagelijks leven ben ik Finance Manager bij een bedrijf in de Life Sciences branche.Ik heb een heimelijke liefde voor make-up en alles wat met beauty te maken heeft. Op dit platform deel ik graag mijn tips, musthaves, de laatste trends en nog veel meer op beautygebied!

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";