25 leuke boeken voor meiden

Kinderboekenweek is altijd een goede reden om nieuwe boeken voor de kids te kopen. Krijg je meteen het kinderboekenweekgeschenk als extra boek erbij cadeau. Welke boeken superleuk zijn voor meiden van 8 tot 12 jaar, dat kunnen mijn dochtertjes je vertellen. Zij zijn namelijk twee echte boekenwurmen!

Reizen

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar “Reis mee”. Ik denk dan meteen aan op wereldreis gaan. Maar een reis terug in de tijd of juist in de toekomst kan natuurlijk ook! Superleuk thema om bij weg te dromen: “waar wil ik nog ’s heen?”. Nou, dat weten mijn dochtertjes wel: naar New York!

Professor S. en de verslaafde koning van Erik Scherder

Waar is Wally? Van Martin Handford

Boreas en de zeven zeeën van Mina Witteman

100% Coco New York van Niki Smit

Julius Zebra van Gary Northfield

Spanning en avontuur

Is je kind niet bang aangelegd? Dan zijn spannende boeken leuk om te lezen. In die boeken gebeurt veel en ben je benieuwd hoe het zal aflopen. Een echte uitdaging is het om het Escape boek te lezen. Je moet namelijk raadsels oplossen om te weten waar het volgende hoofdstuk begint!

Max Einstein de Knappekoppenclub van James Patterson

Escape boek van Ivan Tapia

Harry Potter van J. K. Rowlings

Het ministerie van oplossingen van Sanne Rooseboom

Costa Banana van Jozua Douglas

Boeken om te smullen

Bakken of koken je kids graag? Dan zijn boeken over eten een goed idee! En dan moet je niet alleen denken aan kookboeken voor kids, maar ook aan boeken waar (lekker) eten een grote rol in speelt. Wie weet krijgen je kids inspiratie en willen ze meehelpen met koken of iets lekkers gaan bakken!

Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl

Bakkerij Bliss van Kathryn Littlewood

De keukenprins van Mocano van Mathilda Masters

Bakken met Jill van Jill Schirnhofer

De Cupcakeclub van Marion van de Coolwijk

Echte meiden boeken

Boeken over mode, beauty, dansen, dat zijn echte meiden boeken. De perfecte boeken voor meiden die deze zomer naar de bioscoop zijn geweest om de film 100% Coco New York te zien, houden van bruisballen en kijken naar Hip voor Nop, Jill of Hollands Next Topmodel.

Elvy’s eigen wereld van Jill Schirnhofer

Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell

Brugpieper van Jennifer L. Holm

Fashion Academy van Simone Arts

De Thea Sisters van Thea Stilton

Nog meer tips

Heb je alle boeken gelezen? Dan zijn ook deze boeken superleuk om te lezen.

De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths

Oma Boef van David Williams

De Tepper-tweeling van Geoff Rodkey

Leven van een Loser van Jeff Kinney

Juf Braaksel van Carry Slee

Veel plezier met deze tips. Laat je me weten welke jouw favoriet is?

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";