4 tips voor een betere luchtkwaliteit in de baby/kinderkamer

Na het drukke ochtendritueel van boterhammen smeren, tasjes vullen, kinderen wassen en naar school brengen is het 1e wat ik doe; het huis luchten!Alle ramen gooi ik open. Heerlijk even frisse lucht naar binnen. Maar is het nou wel goed om dit te doen of kun je dat beter achterwege laten?

Ik kreeg van Alpha Ventilatie 4 tips om een optimaal leefklimaat binnenshuis te creëren:

1. Zorg voor een optimale luchtvochtigheidOver het algemeen wordt een luchtvochtigheidspercentage van 50 % als aangenaam ervaren. Is het percentage te hoog of juist te laag, dan kan dat voor problemen zorgen. Denk aan droge lippen, geïrriteerde ogen etc.Hoe kun je er nu voor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis optimaal is? Hierbij enkele tips:

* Plaats planten in huis die water verdampen

* Zorg voor voldoende ventilatie

* Laat de temperatuur tussen de 18-20 graden staan

* Zet de afzuigkap in uw keuken uit

* Laat de badkamerdeur na het douchen opstaan

* Leg bakjes met water neer bij uw verwarming

* Zorg ervoor dat uw (mechanische) ventilatiesysteem naar behoren werkt, dit kunt u doen door uw mechanische ventilatie of wtw installatie regelmatig te onderhouden

* Schaf een luchtbevochtiger aan

* Stof uw huis geregeld

2. Zorg voor de juiste planten in  huis Zij zorgen voor voldoende zuurstof en filtering van fijnstof.Hoe werkt dat nou precies?

Deze planten zuiveren de lucht door bijvoorbeeld fijnstof te binden aan bladeren. Daarnaast kunnen deze planten schadelijke stoffen in onze omgeving omzetten in zuurstof en suikers. Bovendien zijn de planten ook nog eens in staat om CO2 uit de woning te verwijderen. Kijk op Google welke planten hiervoor geschikt zijn of laat je raadplegen in het tuincentrum. Ik ga zeker een aantal planten toevoegen in huis, want nu staan er slechts 3 cactussen…

3. Zorg voor voldoende ventilatie tegen ongedierte Jarenlang hebben we last gehad van zilvervisjes in huis. Niet schadelijk, maar zo vies als je ze steeds tegen komt. Het is dus erg belangrijk om je huis goed te luchten. De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van mechanische ventilatie waarbij er vuile lucht wordt afgezogen in de woning. Luchtkanalen in een woning zijn bij uitstek de perfecte broedplaats voor verschillende soorten ongedierte, bacteriën en schimmels. Zaak dus om dit regelmatig te laten reinigen.

4.  Zorg voor voldoende onderhoud aan de mechanische ventilatie of wtw-unitEen wtw unit zorgt voor afvoer van vervuilde lucht en toevoer van frisse lucht. De unit zorgt voor een luchtstroom door het hele huis of er nu ramen of deuren open staan of niet. Dus ook zonder zelf te luchten heb je altijd een fris huis en een optimaal leefklimaat.

Ik dacht dus dat ik goed bezig was door alle ramen elke dag minimaal een half uur open te zetten, maar nu ik me erin verdiept heb denk ik dat het leefklimaat hier zeker nog beter kan.

En jij pas jij alle 4 de tips toe?Ben je nieuwsgierig geworden neem dan zeker eens een kijkje op de site van Alpha Ventilatie en kijk of jouw leefklimaat tip top in orde is!

Liefs,Rachèl

 (dit blog is een samenwerking tussen Alpha Ventilatie en Prachtige Mama’s) 

Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";