40 + je bent PRECIES mijn doelgroep!

Lieve, prachtige mama’s van 40 jaar en ouder. Dit blog is voor jullie. Dit blog is een hart onder de riem, die je wellicht zo nu en dan even nodig hebt.

Hoe zit dat met jullie? Er moet mij namelijk dringend iets van mijn moeder hart. Ik ben namelijk een beetje moe van de reacties die je als 40+-er zo nu en dan over je heen krijgt……
Oh ja joh, ben je AL 42….. en daarbij kijkt de tegenpartij naar je alsof je zojuist verteld hebt dat je aan de meest vreselijke ziekte lijdt en nog maar 3 weken te gaan hebt.

Ook ben ik moe van alle onderzoeken, interviews, vragenlijsten etc. die moeders zoeken in de leeftijd tot 35….. Waarom?
Serieus, stopt het leven na 35? Ben je dan als vrouw/moeder niet interessant genoeg meer? Hoe reuze jammer is het voor de marketeers dat zij zich niet beseffen dat juist NA je 35e je leven weer begint. De kindjes worden steeds groter. Ze worden zelfstandiger. De periode van gebroken nachten en stinkende poep luiers is godzijdank voorbij. En zo richting hun 40e en daarboven komt de Prachtige Mama weer volledig tot bloei!!!

De wallen trekken langzaam weg als donkere wolken die plek maken voor het eerste lente zonnetje. We zijn trots op onze kinderen die groter worden en zich ontwikkelen tot gigantisch leuke mensjes en dat allemaal door onze input. De zorgen maken plek voor trots en dat zorgt dat we stralen.

De zwemlessen zijn klaar en daarmee ook het inademen van al die vieze chloordampen in die vreselijk hete zwembaden. Onze kinderen sporten en ontwikkelen grote mensen kwaliteiten. Ze leren omgaan met verlies, tegenslag, oneerlijkheid en leren hun gevoelens in bedwang te houden. En nu wij niet meer hoeven toe te kijken hoe onze hartenlapjes liggen te spartelen in het water, staan wij langs de lijn van menig sportveld. We lachen, we kletsen. Genieten van ons wijntje en hebben geen plak handen meer van de lekkende limonade bekers. We hebben weer wat tijd voor ons zelf. En nu de tropenjaren achter ons liggen, genieten wij met volle teugen van al het leuks dat het leven weer te bieden heeft.

Life begins at 40!
En zo is het.
Zooooooooo enorm jammer dat er een hele groep snelle jongens is die zich richt op de mama’s tot 35. De mama’s die amper weten hoe ze de boel draaiende moeten houden. Die vastgeklonken zitten aan baby of borstkolf. Voor wie een kwartiertje douchen al voelt als een welness trip. En die al enorm blij zijn als ze de baby gevoed, aangekleed en wel op het kinderdagverblijf hebben gebracht. Om daarna door te racen naar hun werk waar ze moe en uitgeput hun uren vol maken. En waar ze bij de koffie automaat verschrikt naar zichzelf kijken om even te checken of ze zichzelf wel hebben aangekleed of dat ze nog op hun unicorn sloffen lopen….

En wij weten het. Wij Prachtige Mama’s van 40+ hebben die fase allemaal doorstaan. En nu besef je pas hoe gigantisch zwaar die fase in je leven eigenlijk was.
Petje af voor jullie moeders in de tropen jaren. Maar neem van mij aan. Kijk niet met een blik vol medelijden naar ons. Dat is nergens voor nodig. Het is waar, wij worden ouder. De wallen door de gebroken nachten zijn we kwijt. Maar we krijgen rimpels. Zilveren highlights in onze haren. We zien er echt niet meer uit als 35, maar wat maakt het uit. Elke leeftijd heeft zijn charme. En wij zijn blij dat we gelukkig en gezond zijn. We hebben een berg levenservaring. Zijn niet meer vreselijk onzeker over opvoedkwesties. En ja we zijn geen 30ers meer. Maar we don’t care!!!

Het leven wordt steeds leuker en wat boffen wij dat we nu TIJD hebben om er gigantisch van te genieten!

Liefs,

Rachèl

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Tevens heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ook ben ik de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below