5 dingen die elke moeder irritant vindt!

mamablog

Natuurlijk is het moederschap heel bijzonder. En natuurlijk zijn we stuk voor stuk gek op onze kinderen. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar er komen soms dingen kijken bij dat moederschap…. Daar mogen ze je bij de verloskundige ook wel even over inlichten. Of eigenlijk al eerder. Eigenlijk zou er in elke pilstrip een waarschuwing moeten zitten. Mocht je overwegen te stoppen met de pil realiseer je dan dat het moederschap ook inhoud dat……
En dan even een opsomming van alle irritante bijkomstigheden. Dan kun je er nog eens een nachtje goed over slapen, voordat je je daadwerkelijk gaat voortplanten.

Nou daar gaan we. Mijn top 5 van irritatiepuntjes:

 1. Familie-vloggers
  Wie heeft dat toch verzonnen? Vre-se-lijk! Mijn kinderen die smullen er van. Ze zoeken op You-tube filmpjes op en met het volume op 20 moet ik dan luisteren naar de avonturen van de Bakkertjes, Good Life en familie Bellinga. Ze mogen bij mij hooguit naar 1 fimpje kijken en daarna smeek ik of ze alsjeblieft weer Pieter Konijn op willen zetten. Als ik de stemmen van de vloggers al hoor gaan mijn haren al overeind staan. Het gaat ook nergens over:
  a. Ze maken slijm.
  b. Ze testen snoep.
  c. Ze eten snoep en maken slijm.
  Geen idee wat er leuk aan is, maar ik vind het reuze irritant. #irritatiepuntje1

  2. De zwemles
  Oke ik weet het. Het is belangrijk. En ja ik zit er elke week in goed gezelschap. De Latte Macchiato is er best oké. Mijn andere kind kan lekker een uurtje zwemmen en spelen met een vriendin. Maar dat moment…..dat moment dat je met tientallen andere ouders staat te wachten op jouw drijfnatte gup. Dat moment dat de hete douche een deken van stoom over je oververhitte lijf stort. Dat moment dat die natte gup zijn kletsnatte kleren op je nieuwe suède laarsjes gooit. Dat moment dat je naar de kleedkamer schuifelt op je blauwe slofjes. Met een hoofd knalrood en zweet dat van je nek, over je rug, naar je Prachtige-Mama-Billen zakt. 
  Ik- haat – het. Echt. Ik zal er nooit aan wennen.
  #irritatiepuntje2

  3. Het slaapritme
  Tegenwoordig krijg ik vaak de vraag, ben je moe? En ja Prachtige Mama’s ik ben reuze moe. Het is druk, drukker, drukst. Ik ga komende maand verhuizen. Het is nogal veel aan mijn hoofd en ja dus druk en ja ook moe. Heel erg moe. Eigenlijk ben ik al 8 jaar moe.
  Laatst las ik over een onderzoek. Een journalist (jonge knaap) had een jaar lang onderzoek gedaan naar moeders op het schoolplein. Na 1 jaar was de conclusie dat 95% van die moeders erg moe is…..
  Oke. Geen idee waar ze die journalist vandaan hadden, maar als ik op een willekeurige ochtend op het schoolplein eens goed om me heen kijk dan trek ik binnen 0,3 seconde diezelfde conclusie. Vooral deze tijd van het jaar waarin ons kroost zich door de dagen heen hoest en proest is het bikkelen. Niet kunnen slapen door de verstopte neusjes. Een akelige hoest. Midden in de nacht opstaan voor kind 1, 2 en ja hoor vaak ook nog kind 3. Op vrijdagavond houden we de telgjes dan een uurtje langer op. Gezellig met een chipje voor de tv kijken naar de Voice en dan maar hopen dat ze eens voor een keer langer slapen dan 6.15 uur. Tevergeefs…..
  Jip het slaapritme van de kinderen. Met stip op nummer 3! #irritatiepuntje3

4. Kinder humor
Hier hoef ik maar 1 kleine toelichting te geven…..
Was je ook daarbij? Waarbij…. Aardbei! En dit dan keer 850 maal per dag. Dat is niet meer grappig. En daar weten jullie Prachtige Mama’s alles van. #irritatiepuntje4

5. Tassen slepen
Het begint in een vroeg stadium met de luiertas. Dat vind je meestal nog wel reuze schattig. Die kleine luiers, een hydrofiele luier, het lievelings speentje. Een extra setje kleertjes. De aller liefste knuffels. Ja de 1e maanden ben jij waar de luiertas is en vice versa.
De baby wordt een peuter. Wordt zindelijk. Eet met de pot mee en wordt steeds zelfstandiger. De luiertas kan opgeborgen worden en je bent blij dat je hippe handtas weer uit de kast kan. Geen gezeul meer. Hooguit een pakje zakdoekjes en wat pleisters in je tas en je bent ready to go.
Dan gaan ze naar school………
Berg die handtas maar weer op, want je hebt voortaan 3 paar handen nodig. Juist ja, altijd 1 paar tekort. Hooguit kom je nog weg met zo’n kek tasje die je kunt omhangen, maar verder moet je slepen/zeulen met tassen.
Mijn situatie:
De rugtassen x2.
De gymtassen x2. Dit op verschillende dagen. Ik verdenk de schoolleiding ervan dat ze dit bewust doen. Hoe houd je de Prachtige Mama nog een beetje scherp? Train your brain voor moeders.
De zwemtas voor op maandag met hierin een extra tas voor de natte zwemkleding. En een tas met entertainment voor het andere kind. Of voor het andere kind ook een eigen zwemtas. 
De muziektas voor op dinsdag na school. Met hierin de muziekmap, maar ook entertainment voor de 2e telg die een uur moet wachten op zijn zus.
Je eigen werk tas.
Je handtas. Deze tas kan weer als je bovenstaande tassen inclusief de kids op school hebt afgezet.
De hockeytas op woensdag, vrijdag en zaterdag.
De keeperstas. Die gelukkig maar 1x per 6 weken in huis is, maar zo groot is dat er 3 kinderen in kunnen wonen.
En natuurlijk dragen ze zelf hun rugtas. Het gaat me om de organisatie. Wanneer welke tas voor welk kind……. En maar hoog houden die ballen.
Ja slepen met tassen is mijn punt 5.
#irritatiepuntje5

Hoeveel kun jij er afstrepen?

Liefs,
Rachèl

Rachel Finkenflugel-Creugers
Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below