Bijna in zicht…het einde van het schooljaar.

Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij…Nog maar enkele weken en dan…is er al weer een heel jaar voorbij!
De tijd vliegt veel te snel. En ik wapper achter haar aan. Steeds 5 minuten te laat, omdat ik haar niet bij kan/wil houden.

 

Nog maar een paar weekjes en dan is mijn lieve kleuter geen kleuter meer. Na de zomer gaat hij starten in groep 3. En breekt er alweer een nieuwe fase aan.
Hij is er klaar voor hoor. Hij heeft er enorm veel zin in om net als zijn grote zus naar ` boven` te mogen in de school.
Hij is al bezig met kleine woordjes lezen, kan al fietsen, een beetje zwemmen, veegt zijn eigen billen schoon, kan tot 100 tellen, weet wat 10 eraf 8 is. Kan zijn eigen naam schrijven en luistert (soms)  best goed.

Helemaal `kleuter`-af dus. Geen enkele belemmering om door te stromen naar groep 3. Hij is er helemaal klaar voor.

 

Ik niet! 

 

Ik ben helemaal nog niet klaar. Niet klaar voor dit einde-kleuter-tijdperk. Niet klaar om los te laten. Niet klaar om hem alleen naar boven te sturen.

Waar mijn boy alleen de leuke dingen ziet, zie en voel ik vooral gemis…
Geen kusjes meer in de gang. Niet meer zwaaien voor het raam. Niet nog even gezellig met de andere mama´s voor het raam kletsen en kijken naar de woelige kleutertjes. Niet nog even optillen. Niet nog even lekker knuffelen voordat hij moet gaan zitten. Niet meer kijken naar dat trotse snoetje als hij kikker van de dag is ( hulpje van de juf).

Nee na de zomer is het gekleuter en daarmee de gezelligheid voorbij. Gaat hij zonder mij naar boven en kan ik wachten op de dag dat een kus geven bij de deur echt niet meer Cool is.

 

Gadverdamme waarom zijn alle clichés toch zo enorm waar.
Ze worden echt veel te snel groot.
Zo krijg je een baby, je knippert een keer met je ogen en je mini-me leest jou voortaan voor uit Woezel & Pip.

 

Die kids die redden zich wel. Daar maak ik mij totaal geen zorgen om. Die zijn blij dat het kleutertijdperk klaar is en gaan fluitend de rest van hun school carrière tegemoet.
Maar hoe zit dat met ons? De Prachtige Mama´s? Is daar iets voor geregeld? Is er opvang?
Kan ik me alvast ergens opgeven? Voor inschrijven? Is er een cursus `help mijn kind is kleuter-af wat nu…` ?
Is er voor ons hulp, een cursus een klasje, een meeting, kleuter-af-puf-cursus, kom praten en wijn drinken groep?
Of moet ik het allemaal zelf uitzoeken?

 

Het is een fase, het is een fase. Ik hoor het zo vaak om me heen. Dus het zal wel tijd nodig hebben om aan de nieuwe situatie  te wennen. Tot die tijd om is, kijk een beetje naar me om. Geef me wat aandacht, koffie of chocolade.
Het is wennen mama´s…enorm wennen. Ik ben nog lang niet kleuter-af!

Liefs,
Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";