Boekhouden als een Baas!

Boekhoudsoftware
Financiën
Administratie
Balans
Facturering
Inkomsten en uitgaven
Boekhoudkundige tools
Boekhoudkundige processen
Online boekhouden
Boekhouding bijhouden
Zakelijke cijfers
Boekhoudingstips
BTW
Boekhoudkundige documenten
Bedrijfsboekhouding

Om heel eerlijk te zijn…mijn hobby is het niet.
Maar als je een eigen webshop runt is die boekhouding wel een essentieel onderdeel van jouw eigen bedrijf. En al is het niet waar mijn hart ligt, het moet wel degelijk gebeuren. En goed ook. Voorheen kon ik dit klusje nog weleens lekker voor mij uit schuiven. Het bungelde een beetje onderaan mijn prioriteitenlijstje. Niet heel slim, want zo werd dit klusje uiteindelijk een vervelende klus. Dus zorgde ik ervoor dat het boekhouden leuk(er) werd.

De kracht van planning en consistentie

Van uitstel komt namelijk afstel. Het is veel beter om je boekhouding goed bij te houden. Ik volgde online een workshop over succesvol ondernemen en werd geïnspireerd door de enthousiaste eigenaar van diverse bedrijven. We hadden een duidelijke overeenkomst. Geen affiniteit met cijfers en boekhouding, maar zij gaf mij een perfect werkende oplossing. Zij vertelde over haar methode en ik heb die per direct ingevoerd.

Boekhoudsoftware
Financiën
Administratie
Balans
Facturering
Inkomsten en uitgaven
Boekhoudkundige tools
Boekhoudkundige processen
Online boekhouden
Boekhouding bijhouden
Zakelijke cijfers
Boekhoudingstips
BTW
Boekhoudkundige documenten
Bedrijfsboekhouding

De omslag: van uitstel naar prioriteit nummer 1

En die omslag vond ik in mezelf. De knop moest om. Een andere mindset. En vanaf die dag besloot ik om mijn boekhouding niet meer van mijn bureau af te schuiven. Je zal het niet geloven, maar vanaf die workshop is mijn boekhouding prioriteit nummer 1 geworden. Echt waar. Op nummer 1 van mijn to-do-list en ik laat er nooit iets tussen komen.

Hoe pak ik dit aan?

Ik plan het in. En daar ben ik uiterst consequent in. Net als een factuur maken, mijn inkoop afspraken en het afhandelen van mijn bestellingen. Elke maandag staat het in mijn agenda. Klokslag 9.00 uur open ik mijn boekhoudprogramma zzp en werk ik een uur lang mijn hele boekhouding bij. En weet je wat nu zo lekker is? Vaak ben ik al binnen dat uur klaar. En dat komt omdat ik het nu zo goed bijhoud. Ik schuif het nooit meer voor me uit, maar ga er echt voor zitten, hoe druk ik het ook heb. Op maandagochtend om 09.00 uur doe ik niets anders dan mijn boekhouding. Elke week opnieuw.

Boekhoudsoftware
Financiën
Administratie
Balans
Facturering
Inkomsten en uitgaven
Boekhoudkundige tools
Boekhoudkundige processen
Online boekhouden
Boekhouding bijhouden
Zakelijke cijfers
Boekhoudingstips
BTW
Boekhoudkundige documenten
Bedrijfsboekhouding

De voordelen van tijdig bijhouden van je boekhouding

Knot in mijn haren, dampende mok koffie en dan werken als een baas!
Geloof mij; het werkt als een trein.
En zo werd dit vervelende klusje het eerste project van mijn nieuwe werkweek. En het afvinken op mijn to-do-list is zo heerlijk! Dan ben ik er op maandag om 10.00 uur weer vanaf en heb ik de hele week de ruimte om mij bezig te houden met de dingen waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen. En dat geeft zo’n fijn gevoel.

Het belang van boekhouden voor je eigen bedrijf

En die boekhouding, die is altijd bijgewerkt. Het is natuurlijk een onwijs belangrijk onderdeel van je eigen bedrijf. Wel lekker als je weet dat die tip top in orde is. Kwestie van bijhouden dus. Niet uitstellen. Zo is het een wekelijks klusje en hoef je er niet als een berg tegenop te zien.
Als het dan weer klaar is, ben ik zo blij. Sluit ik snel mijn boekhoudprogramma en ga lekker creatief aan de slag. Mooie content maken voor mijn sieradenwebshop of een leuk blog schrijven. De dingen doen waar ik onwijs blij van word en waar ik ook veel beter in ben.

Dan hoef ik de hele week niet meer aan cijfers te denken, maar alleen nog maar aan mooie woorden.

Liefs,
Rachèl
( Jortt heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit blog)Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below