Broodtrommel inspiratie; wat geef jij mee?

Ik vind  het erg leuk om bento-boxen te maken voor mijzelf, maar ook zeker voor  mijn dochter.

Bij mijzelf is deze gekke hobby begonnen doordat ik geen brood meer kon eten (overgevoelig voor gluten) en dus iets creatiever met mijn eten moest zijn in plaats van een heerlijke bruine boterham met kaas te smeren. Daarnaast begon ik te merken dat mijn dochter, die het liefst alle groente vermeed bij het avondeten, zo’n box ook wel gezellig vond. Al snel begon ik te merken, dat door deze manier van eten, er ongemerkt wat groenten/ rauwkost naar binnen gingen en ze zo toch wat meer vitaminen binnenkreeg.

De ene keer maak ik een wat uitgebreidere trommel, dan maak ik er echt een feestje van door het brood uit te steken, er een leuke prikker en een lief/ motiverend briefje bij te doen. De andere keer snijd ik gewoon een bruine boterham doormidden en wat stukjes paprika en komkommer in een vakje. Alleen al het apart in vakjes eten, vind mijn dochter al erg fijn eten. We maken vaak samen de lunchbox voor de volgende dag klaar, zo kan zij zelf kiezen wat ze wil eten.

Hierbij enkele boxen ter inspiratie: 


 

Misschien inspireert het je om ook zo’n leuke box te maken voor jouw kind. Wat maak jij morgen?

Liefs,
Marga

(Ik ben Marga, 38 jaar en samen met mijn dochter van 8 woonachtig in Groningen.
Ik werk 3 dagen per week als voedingsdeskundige en pedagogisch medewerkster op een groene bso.
Naast deze baan vind ik het ook erg leuk om voedingsles te geven op basisscholen. Je kunt kinderen niet vroeg genoeg een gezond eetpatroon aanleren.
Mijn passie is dan ook om ouders en kinderen te motiveren en stimuleren om gezonder te gaan eten. Volg mij ook op instagram; klik hier).

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";