De ideale kinderkamer, dit mag niet ontbreken!

Een blij kind is een blije ouder. Het inrichten van de kinderkamer is dan ook een leuk klusje, zowel voor jou als voor je kind. Voor eventjes je fantasie de vrije loop laten en zo creatief mogelijk denken. Wij houden ervan! De vrolijke kleurtjes en leuke decoraties; er is genoeg om uit te kiezen. Weet je niet waar je moet beginnen? Met deze stappen helpen wij je een handje op weg!

Verf of toch behang?
De tijd van blauwe jongenskamers en roze meisjeskamers is voorbij; tegenwoordig is niks te gek! Je kunt de muren in een vrolijke effen kleur verven, maar voor de kinderkamer is behang ook ideaal. Voor een stoere jongenskamer kun je denken aan thema’s als brandweer, voetbal of de jungle. De jungle trend is veel terug te zien in kinderkamers, zowel voor jongens als meisjes. Combineer behang met bladerenprint met passende accessoires, zoals een dierenkop aan de muur of een knuffel van een tijger.

Lees- en speelhoek
Kinderen zijn dol op spelen en ontdekken, dus vergeet dit niet bij het inrichten van de kinderkamer. Creëer een speciaal hoekje in de slaapkamer waar gelezen, gespeeld en ontdekt kan worden. Dit is niet alleen leuk, ook stimuleer je je kind om vaker een boek te pakken. Richt het hoekje gezellig in, bijvoorbeeld met wat kussens of een lekkere zitzak. En wie weet, misschien zit je kind straks met al zijn of haar vriendjes een boekje te lezen!

Kindveilige raamdecoratie
Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel in de kinderkamer. Een rustige nacht voor je kind betekent namelijk dat jij ook heerlijk kunt slapen. Het is wel belangrijk dat de raambekleding kindvriendelijk is. Kies daarom voor kindergordijnen, die zijn voorzien van een kindveiligheidsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de loshangende koorden worden vastgezet, waardoor er geen verstikkingsgevaar is. Rolgordijnen en plisségordijnen zijn ideaal voor de kinderkamer; deze zijn verduisterend en in veel vrolijke kleurtjes te verkrijgen. Misschien helpt dat om de kinderen wat langer in bed te houden…

Hoe richt jij de kinderkamer in?

( Dit artikel is een advertentie van Veneta.com ) 
Liefs,
Rachèl 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";